Και όμως υπάρχει στην Ελλάδα: Πληρώνεσαι όλο το μήνα και δουλεύεις το μισό

Υπάρχει εταιρεία στη χώρα μας που δουλεύεις 14 μέρες και πληρώνεσαι κανονικά για όλο το μήνα.

Και όμως υπάρχει στην Ελλάδα: Πληρώνεσαι όλο το μήνα και δουλεύεις το μισό

Η αγορά στη χώρα μας γίνεται διαρκώς πιο ανταγωνιστική και οι συνθήκες όλο και πιο σκληρές.

Όμως, όπως φαίνεται υπάρχει εταιρεία που αλλάζει τα δεδομένα και φέρνει μισή εργασία με ολόκληρη πληρωμή.

Ναι καλά καταλάβατε! Εργάζεστε τις μισές μέρες του μήνα και πληρώνεστε σαν να τις δουλέψατε όλες.

Ποια εταιρεία εφαρμόζει αυτή την πολιτική

Πρόκειται για τη DEMO ABEE, που για ακόμη μια χρονιά διακρίθηκε στην πρώτη τριάδα των ισχυρότερων εργοδοτών με τις καλύτερες επιδόσεις στον κλάδο της Φαρμακοβιομηχανίας, στην προτίμηση των εργαζομένων, που αποτελεί και τον ελκυστικότερο κλάδο στην Ελλάδα, σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα Employer Brand που διεξήγε η Randstad.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της, ευθυγραμμίζεται με τις τάσεις στην παγκόσμια αγορά εργασίας και πρωτοπορεί, για ακόμη μια φορά, καθώς γίνεται η πρώτη βιομηχανία στη χώρα μας που υλοποιεί το πλέον σύγχρονο μοντέλο εργασίας, με στόχο την προώθηση της ευημερίας του ανθρώπινου δυναμικού.

Πιο συγκεκριμένα, εντάσσοντας μια νέα, πέμπτη βάρδια στις παραγωγικές μονάδες της, η ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, εισάγει ένα νέο, πρωτοποριακό πρόγραμμα εργασίας, με μέσο όρο απασχόλησης 14 ημερών ανά μήνα, και αποδοχές που αντιστοιχούν σε μηνιαία απασχόληση, τονίζει χαρακτηριστικά.

«Αφουγκραζόμενοι τις συνθήκες της απαιτητικής, σύγχρονης ζωής και τις ανάγκες των ανθρώπων για ισορροπία ανάμεσα σε εργασιακή και προσωπική ζωή, είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε την ευκαιρία να πρωτοπορήσουμε για ακόμη μια φορά», δήλωσε ο Δημήτρης Δέμος, Διευθύνων Σύμβουλος στη DEMO ABEE, ενώ τόνισε πως: «η πρωτοπόρος φύση μιας εταιρείας ξεπερνά τις επενδύσεις και την αναπτυξιακή στρατηγική. Αποτυπώνεται έμπρακτα στις αποφάσεις που σχετίζονται με την επιχειρησιακή λειτουργία και την ποιότητα της εργασιακής εμπειρίας και, κατ’ επέκταση, της καθημερινότητας των εργαζομένων της».

Το μέτρο έρχεται να προστεθεί σε ένα πακέτο παροχών και αποδοχών που βοηθά τη DEMO να ξεχωρίζει στο κλάδο και -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει μισθό αυξημένο κατά 30% σε σχέση με την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας, προσαυξήσεις υπολογιζόμενες στο καταβαλλόμενο ημερομίσθιο, μηνιαίο bonus ατομικής παραγωγικότητας και ιδιωτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

«Στα 50 και πλέον έτη λειτουργίας της, η DEMO δεσμεύεται διαχρονικά για τη διασφάλιση της εταιρικής κουλτούρας που δημιουργεί ποιοτικούς δεσμούς διαρκείας αλλά και την παροχή ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος, που θα προσελκύει ταλαντούχους εργαζόμενους και θα τους εμπνέει για μια κοινή, επιτυχημένη πορεία» καταλήγει στην ανακοίνωσή της.