Καιρός 25 Μαρτίου 2024: Ασχημα νέα, τι δείχνει η πρώτη πρόγνωση

Καθόλου όμορφα δεν είναι τα νέα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων αναφορικά με τον καιρό που θα κάνει στη χώρα μας την 25η Μαρτίου 2024.

Καιρός 25 Μαρτίου 2024: Ασχημα νέα, τι δείχνει η πρώτη πρόγνωση

Καθόλου όμορφα δεν είναι τα νέα αναφορικά με τις προβλέψεις όλων των μετεωρολόγων, καθώς ο καιρός που θα έχει στη χώρα μας την 25η Μαρτίου 2024 δε θα είναι καλός.

Η 25η Μαρτίου είναι μια μεγάλη εθνική εορτή για την Ελλάδα και όλοι οι Έλληνες τη γιορτάζουν κάθε χρόνο, κάνοντας παρελάσεις σε διάφορα μέρη της χώρας, προκειμένου να τιμήσουν όλους εκείνους τους ήρωες της επανάστασης.

Από εκεί και πέρα όμως άσχημα είναι τα νέα που προκύπτουν αναφορικά με τον καιρό που θα έχει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εκείνη την ημέρα, καθώς η πρώτη πρόγωνση δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική.

Πιο συγκεκριμένα αξίζει να αναφέρουμε ότι πως ο λόγος γίνεται για μια κακοκαιρία που θα είναι σύντομη, αλλά θα δώσει βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Άσχημα τα νέα αναφορικά με την 25η Μαρτίου 2024 – Ο καιρός και η πρώτη πρόγνωση

Η πρόγνωση του καιρού για το επόμενο τριήμερο από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

To τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πέρασε και πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται στην επόμενη αργία, που φέτος συνδυάζεται με Σαββατοκύριακο και είναι αυτή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Τόσο όσοι θέλουν να εγκαταλείψουν τα αστικά κέντρα για προορισμούς της περιφέρειας, όσο και αυτοί που συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο ενδιαφέρονται για τον καιρό του τριημέρου της 25ης Μαρτίου.

Αν και είναι ακόμα νωρίς, ήδη οι μετεωρολόγοι έχουν τα πρώτα στοιχεία για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν. Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, από την προσωπική του ιστοσελίδα, αλλά και το προφίλ του στο Facebook ενημερώνει τους πολίτες πως ένα βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να κινηθεί ανατολικά, επιδεινώνοντας τον καιρό στη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Πρόκειται για μια κακοκαιρία που αφενός θα είναι σύντομη, αφετέρου όμως θα δώσει βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα ο μετεωρολόγος τονίζει στο marousakis.gr ότι «μπορεί ο καιρός τις επόμενες μέρες να χαρακτηριστεί «ήπιος», δεν θα συμβεί όμως το ίδιο και με την 25η Μαρτίου όπου τα πρώτα στοιχεία δείχνουν άστατες καιρικές συνθήκες που ενδεχομένως να επηρεάσουν και τις παρελάσεις.

«Θα περιμένουμε να δούμε και τα νεότερα στοιχεία που θα τρέξουν τις επόμενες ημέρες μήπως και σταθούμε πιο τυχεροί», αναφέρει ο μετεωρολόγος.

Επισήμως… «κομμένοι» από όλες τις επίσημες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της Επανάστασης του 1821 είναι οι ρώσοι και λευκορώσοι διπλωμάτες, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη. Στη βάση αυτή, εστάλη επείγον σήμα την περασμένη Παρασκευή προς όλες τις διπλωματικές και προξενικές Αρχές της Ελλάδας – το οποίο και σας αποκαλύπτω σήμερα –, από τις οποίες ζητείται να μην προσκαλέσουν στις φετινές εκδηλώσεις τους εκπροσώπους της Ρωσίας και της Λευκορωσίας (η οποία λειτουργεί, ως γνωστόν, ως πιστός «δορυφόρος» της Μόσχας). «Ενόψει της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, παρακαλείσθε όπως σε εκδηλώσεις σας δεν αποστείλετε προσκλήσεις σε εκπροσώπους των Διπλωματικών και Προξενικών Αρχών Ρωσίας και Λευκορωσίας», αναφέρει το έγγραφο που «με εντολή υπουργού» υπογράφει ο διευθυντής της Α5 Διεύθυνσης Ρωσίας του υπουργείου. Περιττό να αναφέρω ότι οι λόγοι της επιβολής του «εμπάργκο» είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Περασμένες αγάπες

Στο παρελθόν η Ρωσία δεν συμμετείχε απλώς στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, αλλά είχε εξέχουσα θέση σε αυτές. Το 2021 τη χρονιά πριν μας προκύψει η εισβολή στην Ουκρανία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δώσει εντολή στον πρωθυπουργό του, Μιχαήλ Μισούστιν, να τον εκπροσωπήσει στους εορτασμούς για την επέτειο των 200 ετών από το 1821. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε τότε εξάρει τη «σπουδαία συμβολή» της Ρωσίας στον αγώνα των Ελλήνων, ενώ και ο τότε δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης είχε απονείμει στον Μισούστιν το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών. Τώρα οι σχέσεις είναι, φυσικά, σε θερμοκρασίες βαθιάς κατάψυξης – και δεν φαίνεται να αλλάζουν σύντομα…

Το όραμα Ερντογάν και η Κύπρος

Στην Τουρκία, στο εσωτερικό κοινό (και δη στις ένοπλες δυνάμεις της) ο Ερντογάν κρατά ψηλά την εθνικιστική σημαία. Απόδειξη η χθεσινή ομιλία του σε στρατιώτες της 4ης Διοίκησης του Τουρκικού Στρατού, όπου αναφέρθηκε στην εισβολή στην Κύπρο, λέγοντας ότι αν δεν γινόταν ο «Αττίλας» το 1974 θα είχε συντελεστεί γενοκτονία κατά των Τουρκοκυπρίων. Ενώ υποστήριξε ότι αν δεν σταματούσε ο Ετζεβίτ «δεν θα υπήρχε πια Νότος και Βορράς και η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας». Με αυτή την ιστορική αφορμή ο Ερντογάν ανέπτυξε όλη τη φιλοσοφία του για την αμυντική ανεξαρτησία της Τουρκίας, στον στρατό και τους εξοπλισμούς, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι είναι χρήσιμες οι συμμαχίες και οι διεθνείς οργανισμοί (φωτογραφίζοντας το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ), αλλά δεν διασφαλίζουν το πατριωτικό του όραμα…

Ανταποδοτική… NAVTEX

Το οποίο «όραμα» εξακολουθεί να εκφράζεται και σε ό,τι αφορά τις ασκήσεις. Τι εννοώ; Η Ελλάδα προχωρά σε αεροναυτική άσκηση στην περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου στις 20 Μαρτίου. Η Τουρκία, λοιπόν, προχώρησε «ανταποδοτικά» στη μονομερή δέσμευση του Κεντρικού Αιγαίου, εκδίδοντας και νέα NAVTEX στην οποία λέει πως συχνά πυκνά ορισμένοι υδρογραφικοί σταθμοί (φωτογραφίζοντας τους ελληνικούς) εκδίδουν ΝAVTEX για ασκήσεις ακόμη και μέσα στα χωρικά ύδατα των νησιών που διέπονται, σύμφωνα με την Τουρκία, από «αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς». Αναφέροντας όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, από τη Θάσο μέχρι το Καστελλόριζο. Δεν αλλάζει το μοτίβο…

Το ψευδοκράτος και η Σκότλαντ Γιαρντ

Να σας πάω όμως τώρα στο Λονδίνο, όπου εκπρόσωποι της κυπριακής παροικίας της Βρετανίας εκφράζουν την έντονη ενόχλησή τους για το γεγονός ότι η Σκότλαντ Γιαρντ δεν έχει απαντήσει ακόμη – έναν ολόκληρο χρόνο μετά – στην καταγγελία τους για τη δημοσίευση φωτογραφίας που εμφάνιζε αστυνομικό της λονδρέζικης αστυνομίας να φέρει στη στολή του τη σημαία του ψευδοκράτους. «Εχουν περάσει 12 μήνες, αλλά ακόμη δεν έχουμε πάρει απάντηση από τον αρχηγό της Αστυνομίας για αυτό το απαράδεκτο περιστατικό», επιβεβαίωσε στον ανταποκριτή μας στη βρετανική πρωτεύουσα Γιάννη Ανδριτσόπουλο ο πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου Χρίστος Καραολής. Η επίμαχη φωτογραφία, μάλιστα, δεν ήταν ένα τυχαίο ενσταντανέ, αφού είχε αναρτηθεί στον επίσημο λογαριασμό της Σκότλαντ Γιαρντ στο Twitter τον Μάρτιο 2023. Η Ομοσπονδία είχε στείλει τότε επιστολή προς τον αρχηγό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, σερ Μαρκ Ρόουλι, ζητώντας του να αναλάβει δράση προκειμένου να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια φαινόμενα. Εναν χρόνο αργότερα, ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Το έχουν ξανακάνει

Η σημαία του ψευδοκράτους είχε αναρτηθεί ξανά σε λογαριασμό της Αστυνομίας στο Twitter το 2018. Τότε, οι εκπρόσωποι του Σώματος είχαν ζητήσει συγγνώμη, διαβεβαιώνοντας ότι το «λάθος» δεν επρόκειτο να επαναληφθεί. Δύο χρόνια αργότερα, όμως, προφανώς και επαναλήφθηκε και η Ομοσπονδία πληροφορείται ότι η επίμαχη σημαία είχε συμπεριληφθεί και στο σήμα της Μονάδας Πυροβόλων Οπλων της Σκότλαντ Γιαρντ. Το λες και αναισθησία (το λιγότερο) προς μία από τις επιφανέστερες ομογενειακές κοινότητες, με ιστορικούς δεσμούς με την Αγγλία.