Καιρός: Ανατροπή από Καλλιάνο – Τι έρχεται αύριο στην Ελλάδα

Καλά τα νέα για τον καιρό στη χώρα μας το Σάββατο 11/5. Τι λέει η πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου.

Καιρός: Ανατροπή από Καλλιάνο - Τι έρχεται αύριο στην Ελλάδα

Ποια η πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου για τον καιρό στη χώρα μας το Σάββατο 11 Μαϊου.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Απομακρύνεται το κύμα κακοκαιρίας των τελευταίων 48 ωρών.
Το Σάββατο τα περισσότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη δυτική Ελλάδα, κυρίως στα δυτικά της Πελοποννήσου, στη Στερεά, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο αλλά και στα Επτάνησα.

Σε περιοχές της Μακεδονίας αναπέμπεται να σημειωθούν κατά τόπους βροχές και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές, όπως και στην Θράκη.

Τοπικές βροχές αναμένονται και στα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι καλός με λίγη συννεφιά.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 18-23 στα βόρεια, στους 20-24 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στους 20-24 και στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ στο Ιόνιο και βοριάδες 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Ο καιρός σε Αττική & Θεσσαλονίκη
Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις και θερμοκρασία 12-24 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 6-7 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Και στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις και θερμοκρασία 13-22 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες έως 4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος αλλά το απόγευμά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μπόρες στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Τη Δευτέρα αναμένονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Ο καιρός το Σάββατο 11/5 από το meteo.gr

Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο και από τις μεσημβρινές ώρες βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά. Άνοδος της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 11 Μαΐου 2024 αναμένονται νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με γρήγορη βελτίωση. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα, ενώ τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και σε τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Αν. Στερεάς και της Αν. Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα σταδιακά έως τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Bόρεια Ελλάδα από 6 έως 25, στην Ήπειρο από 6 έως 24 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 6 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 23-24 βαθμούς, στα Επτάνησα από 11 έως 23, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 24 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν γενικά βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις αρχικά έως 6-7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθενήση στα 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις αρχικά έως 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση στα 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23-24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς.