Καιρός Αρναούτογλου: Ανατροπή στη θερμοκρασία – Πόσο θα φτάσει

Αλλαγή του καιρού έρχεται τις επόμενες μέρες στη χώρα μας σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Καιρός Αρναούτογλου: Ανατροπή στη θερμοκρασία - Πόσο θα φτάσει

Τη δική του εκδοχή για τον καιρό το επόμενο διάστημα έδωσε ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου.

Αναμένουμε αύξηση της θερμοκρασίας με την αρχή να γίνεται από αύριο Τετάρτη 27/3.

Όπως αναφέρει η πρόγνωση, από το πρωί της Τετάρτης θα έχουμε ήλιο σχεδόν παντού με τις όποιες συννεφιές να συγκεντρώνονται στα βόρεια της χώρας.

Η θερμοκρασία αναμένεται στους 25 βαθμούς στα κεντρικά, στους 30 στα νότια και από 15 έως 20 στα βόρεια. Στα ανατολικά η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 με 24 και στα δυτικά στους 25.

Στην Αττική, από το πρωί θα έχουμε ηλιοφάνεια και λίγες συννεφιές μέσα στη μέρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε μουντάδα το πρωί και από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα ανοίξει. Η θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς.

Τι έρχεται τις επόμενες μέρες

Την Πέμπτη, θα έχουμε σε Αττική, Εύβοια, Κρήτη και Δωδεκάνησα συννεφιές και ίσως λίγες βροχές αλλά για λίγη ώρα.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια και λίγα σύννεφα θα εισέλθουν από τα δυτικά της χώρας.

Το Σάββατο, επίσης θα έχουμε ηλιοφάνεια και ζέστη με περαιτέρω εξασθένηση των ανέμων, ενώ και την Κυριακή θα είμαστε στο όριο του καλοκαιριού.

Ο καιρός την Τετάρτη 27/3 από το meteo.gr

Τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές στα βόρεια. Άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Μεταφορά Σαχαριανής σκόνης. Άνεμοι έως 6-7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 αναμένονται τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ορεινά της βόρειας χώρας. Επίσης, αναμένεται μεταφορά Σαχαριανής σκόνης που θα είναι εντονότερη στα δυτικά και νότιας της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 5 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 5 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 12 έως 21-22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά τους 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα πνέουν γενικά νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ, ενώ στα βορειότερα τμήματα του Βορείου Αιγαίου αναμένονται βορειοανατολικοί-ανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.