Καιρός Αρναούτογλου: Βγήκε η πρόβλεψη για το Πάσχα – Τι έρχεται

Τη δική του πρόβλεψη για τον καιρό το Πάσχα έδωσε ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Καιρός Αρναούτογλου: Βγήκε η πρόβλεψη για το Πάσχα - Τι έρχεται

Μια πρώτη εκτίμηση για τον καιρό τη Μεγάλη Εβδομάδα έκανε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Πέρα από αυτό μίλησε και για τον καιρό τις επόμενες μέρες στη χώρα μας.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Η ανάλυση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό

Οι βροχές της Πέμπτης ανά εξάωρο με μια ματιά!

Υποχωρεί μέχρι και αργά το βράδυ απόψε σταδιακά η σκόνη από τα δυτικά προς τα ανατολικά (παρακαλώ κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)

Οι άνεμοι την Πέμπτη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 στο βόρειο ιόνιο και το βόρειο αιγαίο, και στα 5-7 μποφόρ στα νοτιότερα τμήματά τους. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 20-24 βαθμούς στα βόρεια, τους 20-21 βαθμούς στα δυτικά, τους 25-27 στα ανατολικά ηπειρωτικά και στους 22 με 24 βαθμούς στα νησιά του αιγαίου

Γενικά καλος θα είναι ο καιρός το ερχόμενο Παρασκευοσάββατο με εξασθενημένους ανέμους στα πελάγη και καλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Σύμφωνα και με τα σημερινά στοιχεία από την ερχόμενη Κυριακή αλλά και τις περισσότερες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας καλός θα διατηρηθεί ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες τοπικές μπορες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας τις θερμές ώρες της ημέρας.

Η θερμοκρασία τα μεσημέρια θα παραμείνει σε αρκετά φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα μαζί με σχετική ψύχρα τη νύχτα και τις πρωινές ώρες.

Όσον αφορά στους ανέμους τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα πρέπει να επικρατήσουν βοριάδες που μόνο στο Αιγαίο θα αγγίζουν τα 5-7 και πιθανόν στις Κυκλάδες τοπικά τα 8 μποφόρ)

Αν και σχετικά μακριά, με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, αινιγματικός παραμένει για ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα ο καιρός ως προς την πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων και σε ποιες περιοχές της χώρας γιατί θερμοκρασιακά θα πρέπει ο αυτός να εξακολουθεί να κοιτάζει προς την άνοιξη!

Για ότι νεότερο φυσικά και θα υπάρξει ενημέρωση μέσα από την συγκεκριμένη σελίδα!

Υ.Γ

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τις συγκινητικές ευχές σας όσον αφορά στην υποψηφιότητα μου στις Ευρωεκλογές με το ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ. Δεν έχω λόγια!

Θα ήθελα φίλες και φίλοι να γνωρίζετε επίσης ότι:

– Δεν θα τυπώσω κανένα πολιτικό φυλλάδιο για να βρείτε στα γραμματοκιβώτια σας – είναι κάτι που άλλωστε αντιτίθεται στην οικολογική μου συνείδηση.
– Δεν πρόκειται να σταυρώσω και να μοιράσω ψηφοδέλτια υποτιμώντας τη νοημοσύνη και την αντίληψή σας.

Με μεγάλη εκτίμηση!
Σάκης Αρναούτογλου

Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο που λέει "ΠΕΜΠΤΗ ΕΩΣ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ Οσο πιο κοντά στις κπρινοπορτοκιλοκόκκινομωβ αποχρώσεις βρίσκεταιι περιοχή που σας ενδιαφέρει τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχέςι καταιγίδες κατα τόπους ισχυρές! ιασα Κιλκίς Δράμα ወአመያ Βέροια Θεσ/νίκη καστοριά Αλεείπόλη Λάρισα Μύρινα καρδίτσα Βόλο Σκόπολας Λαμία Μπηληνή Λειβαδιαη Αθήνω Ζάκύνθος Τριπολη Ανδρος Σάμοι Καλαμάτα Νάξος FACEBOOK: SakisAmaoutogiouForecasisap Ρόδος Μκανιά κοφπαθος Ηράκλειο"

Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο που λέει "ΠΕΜΠΤΗ nm Οσο πιο κοντά στις Κρνπορτοκαλοκόκκινομoβ απρχρώσεις βρίσκεταιι περιοχή που σας ενδιαφέρει τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές! Δράμα Βέροι Θεσίνίκη οριά Αλεξ/πολη Κέρκυ Λάρισα Μύρινα καρδίτσα Βόλος Σκόπρας Λαμία .ន Λειβαδιοι Αθήνα Kopygo Ζάκύνθος τολη Ανδρος Σάμοα Καλαμάτα Νάξος Ρόδος : SakişAraoutoglouForecastseny SakisArnaoutoglouFo Μκανιά καβπαθος Ηράκλειο"

Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο που λέει "ΠΕΜΠΤΗ MM Οσο πιο κοντά στις κτρινοπορτοκαλοκόκκινομωβ αποχρώσεις βρίσκεται περιοχή που σας ενδιαφέρει τόσο μεγαλύτερη η η πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές καταιγίδες κατα τόπους ισχυρές! ιασα Κιλκίς Φλώρμκ Βέροια Θεσ/νίκη αστοριά Αλεξ/πολη υάννινα Κέρκυψ Λάρισα Μύρινα Καρδίτσα Βόλος -πρέβεζα Σκόπρλας Λαμία Avpivio Λειβαδιαη 。わ Αθήνας Ζάκυνθος Τρίπολη Δνδρος Σάμοι Καλαμάτα Νάξος Ρόδος : sakisArnaoutoglouForecastsx Μκανιά κφρπαθος Ηράκλειο"

Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο που λέει "ΠΕΜΠΤΗ ΒΡΑΔΥ Οσο ποο κοντά στις κτρινσπορτοκειλοκόκκινομωβ αποχρώσεις βρίσκεταιι περιοχή που σας ενδιαφέρει τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές καταιγίδες κατά τόπουςισχυρές! τοπους ισχυρές! Κιλκίς 100a Δράμα Φλώρμαα Βέροια Θεσ/νικη αστοριά Αλεε/πόλη λη υάννινα Λάρισα Μύρινα Κέρκυβ ·πρέβεζα Καρδίτσα Βόλος Σκόπριας Λαμία Avpivio .ន Λειβαδιαηι Αθήνα Kopyyge Ζάκυνθος Τρίπολη Ανδρος Σάμοφ Καλαμάτα Νάξρς FACEBOOK: SakisArmaoutoglouForecasls-y Ρόδος Ικανιά κάρπαθος Ηράκλειο"

Ο καιρός την Πέμπτη 25/5 από το meteo.gr

Τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τοπικά ισχυροί άνεμοι δυτικών διευθύνσεων. Πτώση της θερμοκρασίας. Αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Επτάνησα και στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Πρόσκαιρα αναμένεται να επηρεαστούν επίσης περιοχές της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και της Κεντρικής Πελοποννήσου. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στο Ανατολικό Αιγαίο και ιδιαίτερα στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 9 έως 23, στην Ήπειρο από 9 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 9 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 20-22 βαθμούς, στα Επτάνησα από 11 έως 19 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 13 έως 22-24 βαθμούς Κελσίου.

Οι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ στα χερσαία τμήματα και 5-6 μποφόρ στα πελάγη. Οι ισχυρότεροι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Ιόνιο, στο Νότιο Αιγαίο, στον Κορινθιακό και στα ανοικτά του Σαρωνικού.

Στην Αττική περιμένουμε τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ, ενώ στα δυτικά τμήματα του νομού και στα ανοικτά του Σαρωνικού οι εντάσεις των ανέμων θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς.