Καιρός Αρναούτογλου: Βγήκε η πρόβλεψη! «Που θα βρέχει Πρωτοχρονιά»

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για τον καιρό την Πρωτοχρονιά μας έκανε γνωστά ο Σάκης Αρναούτογλου.

Καιρός Αρναούτογλου: Βγήκε η πρόβλεψη! «Που θα βρέχει Πρωτοχρονιά»

Αλλάζει ο καιρός εν όψει της Πρωτοχρονιάς στη χώρα μας…

Ποια η πρόβλεψη του γνωστού μετεωρολόγου σχετικά με τις επικείμενες βροχές στην Ελλάδα.

Βροχερή Πρωτοχρονιά αναμένεται σε αρκετές περιοχές.

Που θα βρέξει τη Πρωτοχρονιά

Όπως διαπιστώνει, σε μια νέα φάση με περισσότερη μουντάδα μπαίνει ο καιρός.

Το Σάββατο (30/12) θα κυλήσει με αρκετή συννεφιά σχεδόν παντού και κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες και στα δυτικά και νότια τμήματα της Κρήτης τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα υπάρχει μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει αλλά μόνο για λίγα λεπτά.

Την Κυριακή (31/12) ο καιρός θα παραμείνει μουντός ενώ βροχές ασθενούς έως και μέτριας έντασης αναμένονται προς το βράδυ στα ανατολικά, στις νότιες Κυκλάδες, στη δυτική και νότια Κρήτη, και στα δυτικά.

Την Πρωτοχρονιά αναμένονται βροχοπτώσεις στα ανατολικά και στα νότια τις πρωινές ώρες και στα δυτικά τις απογευματινές.

Ο καιρός το Σάββατο 30/12 από το meteo.gr

Νεφώσεις αναμένονται το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο. Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνότερες κυρίως στα δυτικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στη Θράκη, και στο Ανατολικό και στο Νότιο Αιγαίο. Πιθανότητα πρόσκαιρων, σποραδικών βροχών υπάρχει κατά κύριο λόγο στα νησιά του Ιονίου, του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 0 έως 15, στη Θεσσαλία από 2 έως 15, στην Ήπειρο από 0 έως 14, στη Δυτική Στερεά από 5 έως 13, στην υπόλοιπη Στερεά από 2 έως 15, στην Πελοπόννησο από 2 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 14, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 10 έως 16, στις Κυκλάδες από 13 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 17 και στην Κρήτη από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στις Κυκλάδες και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.