Καιρός Αρναούτογλου: Βγήκε η πρόβλεψη – Τι έρχεται τη Καθαρά Δευτέρα

Γνωστή έγινε η πρόβλεψη για τον καιρό την Καθαρά Δευτέρα από τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου.

Καιρός Αρναούτογλου: Βγήκε η πρόβλεψη - Τι έρχεται τη Καθαρά Δευτέρα

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και πολλοί αναρωτιούνται σχετικά με τον καιρό εκείνη τη μέρα.

Ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, έδωσε τη δική του πρόβλεψη. Τι θα έρθει;

Με έντονες καταιγίδες, αλλά όχι παντού ο καιρός την Τρίτη. Τα ξημερώματα σε ανατολική Μακεδονία και βόρειο Αιγαίο θα έχουμε αστάθεια με καταιγίδες, όπως και στη Δυτική Ελλάδα.

Από το πρωί της Τρίτης, θα έχουμε στην Θράκη πολύ άστατο καιρό με μπόρες και καταιγίδες, ενώ και στο υπόλοιπο ΒΑ Αιγαίο θα έχουμε βροχές. Στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα θα έχουμε διάσπαρτες μπόρες αλλά και χιόνια πάνω από τα 1300 μέτρα.

Το μεσημέρι στη βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα παραμείνει άσταστος με διάφορες μπόρες, ενώ και στα δυτικά θα έχουμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες, ενώ το βράδυ τα περισσότερα θα εντοπίζονται στα δυτικά και τα ΝΔ τμήματα της χώρας. Ωστόσο, προσοχή χρειάζεται στους ανέμους και κυρίως στα νησιά του ΝΑ Αιγαίου.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 19 βαθμούς στα κεντρικά και τους 11 με 18 στα βόρεια. Στα νότια η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς, στα δυτικά τους 16 και στα ανατολικά τους 17.

Στην Αττική, μέσα στη νύχτα θα έχουμε άστατο καιρό, αλλά από το πρωί θα κυριαρχήσει ο ήλιος. Η θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε βροχές μέσα στη νύχτα και το πρωί ο καιρός θα φτιάξει. Αλλά από το μεσημέρι θα έχουμε νέο κύμα βροχοπτώσεων. Η θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς.

Την Τετάρτη στα δυτικά από τον νότο έως τον βορρά θα έχουμε άστατο καιρό, την Πέμπτη νέα κακοκαιρία με μπόρες και καταιγίδες στα δυτικά και τα ανατολικά και την Παρασκευή νέα αστάθεια από το απόγευμα.

Τι θα γίνει τη Καθαρά Δευτέρα

Πάντως για την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός φαίνεται πως βελτιώνεται με τον Σάκη Αρναούτογλου να αναφέρει ότι δεν φαίνεται να έχουμε κάτι το ιδιαίτερο.

Ο καιρός την Τρίτη 12/3 από το meteo.gr

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024. Πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα κατά τόπους χαλαζοπτώσεων θα εκδηλωθούν αρχικά στη Θράκη, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Από τις πρωινές ώρες, βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων αναμένονται κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, κυρίως στα δυτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 7 έως 17, στη Θεσσαλία από 6 έως 20, στην Ήπειρο από 7 έως 16, στη Δυτική Στερεά από 8 έως 15, στην υπόλοιπη Στερεά από 10 έως 20, στην Βορειοδυτική Πελοπόννησο από 11 έως 16, στην υπόλοιπη Πελοπόννησο από 8 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 18, στις Κυκλάδες από 13 έως 20, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 18 και στην Κρήτη από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ όμως μετά το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα με πιθανότητα πρόσκαιρων, ασθενών βροχών, τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως μετά το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί ίδιας έντασης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές κατά διαστήματα ενώ από το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων και χαλαζοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.