Καιρός Αρναούτογλου: Βγήκε η πρόβλεψη! Τι έρχεται τη Πρωταπριλιά

Γνωστός έγινε ο καιρός που θα έχουμε την Πρωταπριλιά από τη πρόγνωση του μετεωρολόγου, Σάκη Αρναούτογλου.

Καιρός Αρναούτογλου: Βγήκε η πρόβλεψη! Τι έρχεται τη Πρωταπριλιά

Νέα δεδομένα έχουμε για την 1η Απριλίου σύμφωνα με το σημερινό δελτίο καιρού.

Τι αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, στη σημερινή του πρόγνωση.

Όπως προκύπτει, με νέα άνοδο της θερμοκρασίας, λίγες βροχές στα ΒΔ και αφρικανική σκόνη στο Αιγαίο ο καιρός των επόμενων ημερών. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, από το πρωί της Πέμπτης θα έχουμε ένα πέρασμα από συννεφιές από τα δυτικά προς τα ανατολικά αφήνοντας κάποιες τοπικές βροχές τα ξημερώατα στην Ήπειρο, στην Θεσσαλία και στη Δυτική Στερεά καθώς επίσης και στην δυτική Πελοπόννησο.

Μέσα στη μέρα ο καιρός θα ανοίξει και το βράδυ θα έχουμε ξαστεριά. Η θερμοκρασία αναμένεται το μεσημέρι στα κεντρικά στους 24 βαθμούς, στα νότια στους 23 και στα βόρεια στους 17 με 23. Στα ανατολικά η θερμοκρασία αναμένεται στους 21 βαθμούς και στα δυτικά στους 20, ενώ η αφρικανική σκόνη θα μετατοπιστεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Στην Αττική, αναμένονται βροχές τα ξημερώματα, αλλά μέσα στη μέρα θα έχουμε ηλιοφάνεια με την θερμοκρασία να φτάνει τους 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε λίγες αραιές συννεφιές και κάποιες μικρής διάρκειας βροχή. Από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε ήλιο και η θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς.

Η πρόβλεψη για την 1η Απριλίου

Από την Παρασκευή σταματάνε οι όποιες βροχές και ανεβαίνει η θερμοκρασία φτάνοντας τους 24 στα κεντρικά. Το Σάββατο θα έχουμε επίσης ηλιοφάνεια και θερμοκρασία στους 25 βαθμούς στα κεντρικά και την Κυριακή επιπλέον εξασθένηση των ανέμων και ζέστη με τον υδράργυρο να δείχνει και 27 βαθμούς. Την Πρωταπριλιά ο υδράργυρος θα φτάσει τους 29 βαθμούς και τοπικά τους 30 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη 28/3 από το meteo.gr

Τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βόρεια με γρήγορη βελτίωση. Πιθανότητα για τοπικές βροχές στα νότια. Πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και νότια. Μεταφορά Σαχαριανής σκόνης στα ανατολικά και νότια. Άνεμοι έως 6-7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια με γρήγορη βελτίωση. Πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει στα νότια νησιωτικά τμήματα. Σημαντική μεταφορά σκόνης αναμένεται κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 2 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 5 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ, ενώ σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ, εκτός από το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου αναμένονται νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά του νομού και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 και τοπικά στα ανατολικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά νεφώσεις με γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.