Καιρός Αρναούτογλου: Βγήκε! Πως θα «χτυπήσει» η βροχή το Σάββατο

Τη πρόγνωση του καιρού σχετικά με τη βροχή του Σαββάτου έδωσε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Καιρός Αρναούτογλου: Βγήκε! Πως θα «χτυπήσει» η βροχή το Σάββατο

Επανήλθαν οι βροχές στη χώρα μας αφού ξεκίνησαν από σήμερα Παρασκευή.

Ο Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτηση έκανε γνωστή την κίνηση της βροχής στην Ελλάδα για το Σάββατο.

Στις παρακάτω εικόνες υπάρχουν γραμμένες στο πάνω μέρες αναλυτικές εξηγήσεις από τον γνωστό μετεωρολόγο.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Καλημέρα φίλες και φίλοι!

Οι βροχές του Σαββάτου ανα 6ωρο με μια ματιά!

(Διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση στο πάνω μέρος του χάρτη σας παρακαλώ!)

Αστατος ο καιρός την Κυριακή στα δυτικά και κυρίως στα βόρεια ενώ την Δευτέρα και κυρίως την ερχόμενη Τρίτη στα δύο θα χωριστεί η χώρα: Φθινόπωρο στα βόρεια με βροχές ενώ αντίθετα καλοκαίρι με θολούρα στην ατμόσφαιρα θα επικρατήσει στα νότια εξαιτίας μεταφοράς αφρικάνικης σκόνης, με τη θερμοκρασία στη νότια Ελλάδα να αγγίζει ή και να ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου! Θα υπάρξουν και νεότερες φυσικά αναρτησεις προκειμένου να ενημερώνεστε με τρέχουσες πληροφορίες για την καιρική εξέλιξη!

Oσον αφορά στην απουσία μου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3:

– Δεν επιτρέπεται να εμφανίζομαι πλέον στην τηλεόραση μιας και όπως έχετε μάθει αρκετοί πλέον από εσάς, κατεβαίνω ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, απόφαση για την οποία θα επανέλθω σε άλλη ανάρτηση γιατί δεν θέλω να σας κουράζω.
Ενα όμως θέλω να σας πω με σιγουριά και θέλω παρακαλώ να με πιστέψετε, εσείς φίλες και φίλοι, που με ρωτάτε αν θα συνεχίσω να ασχολούμαι με τον καιρό και μετά, στην περίπτωση δηλαδή, που εκλεγώ:

Εγώ με τον καιρό ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ εκλεγώ δεν εκλεγώ, γιατί ο καιρός είναι η ζωή μου αλλά και για να μη χάνετε εσείς τον…καιρό σας. ΥΠΟΣΧΕΣΗ!

Καλό Σαβ/κύριακο!
Με μεγάλη εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο που λέει "ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΩΣ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ Οσο πιο κοντά στις Σκπρινπορτοκαλοκόκκινομωβ αποχρώσεις βρίσκεταιι περιοχή που σας ενδιαφέρει τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές καταιγίδες κατα τόπους ισχυρές! Φλώρμμκα Κιλκίς Δράμα Ξάνθη Βέροια Θεσλνί αστοριά Αλεε/π υάννινα Κέρκυβ ρίσα Μύρινα τσα Βόλο ·πρέβεζα Λαμία Aypivio .ន Αθήνας Ζάκυνθο Ανδρος Τρίπολη Σάμου Καλαμάτα Νάξρς Ρόδος Μανιά : SakisArnaoutoglouFore casts κορπαθος παθος Ηράκλειο"

Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο που λέει "ΣΑΒΒΑΤΟ nm Οσο πιο κοντά στις κρινοπορτοκαλοκόκκινομωβ αποχρώσεις βρίσκεταιι περιοχή που σας ενδιαφέρει τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές! Κιλκίς Δράμα Φλώρμκα Βέροια Θεσλνίκη καστοριά Αολυν υάννινα Κέρκυρα Λάρισα Καρδίτσα Βόλ ·πρέβεζα Σκόπ Λαμία Aypivio MumAnn ٢ Λειβαδιαη Αθήνα Kop.yA Ζακυνθος Τρίπολη Ανδρος Σάμοι Καλαμάτα Ρόδος : SakisArnaoutoglouForecastsas Μκανιά κορπαθος Ηράκλειο"

Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο που λέει "ΣΑΒΒΑΤΟ MM Οσο πιο κοντά στις κτρινπορτοκαλοκόκκινομωβ αποχρώσεις βρίσκεταιι περιοχή που σας ενδιαφέρει τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές! Κιλκίς Δράμα Φλώρμκα Βέροια Θεσ/νίκη καστοριά Λάρισα υάννινα Καρδίτσα Μύρινα Βόλος Κέρκυβ ·-πρίβεζα Avpjvio Σκοπρας Λαμία ΜЛa ಿ Λειβαδιαηι Αθήνα Τρίπολη Ανδρος Σάμοι Καλαμάτα Νάξος FACEBOOK: saRişAmaoutoglouForecastsnp Ρόδος Μκανιά Κορπαθος Ηράκλειο"

Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο που λέει "ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ Οσο πιο κοντά στις κιπρινσπορτοκαλοκόκκινομβο αποχρώσεις βρίσκεταιι περιοχή που σας ενδιαφέρει τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές καταιγίδες κατά τοπους ισχυρές! Φλώοικα Βέροια Θεσ/νίκη ดงหลย้จ αστοριά υάννινα Λάρισα Μύρινα Κέρκυμα -πρεβεζα Καρδίτσα Βόλο Σκοπρλας Λαμία Avpivio .ន Λειβαδιαη Αθήνα Kopygo Ζάκύνθος Τρίπολη Ανδρος Σάμου Καλαμάτα Νάξος Ρόδος : SakisArnaoutogiouiForecastsop Μκανιά καβπαθος Ηράκλειο"

Ο καιρός το Σάββατο 20/4 από το meteo.gr

Βροχές και καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένονται το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες από τις πρώτες πρωινές ώρες θα εντοπίζονται κυρίως στα βορειοανατολικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη ενώ από το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θράκη και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και θα εξασθενήσουν. Τα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν έως το πρωί στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 21, στην Ήπειρο από 5 έως 20, στη Θεσσαλία από 9 έως 23, στη Στερεά και Πελοπόννησο από 8 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 18, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 10 έως 18, στις Κυκλάδες από 12 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 18 και στην Κρήτη από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα γίνουν νότιοι 3 έως 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν βόρειοι ίδιας έντασης ενώ προς το βράδυ θα γίνου νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ ενώ προς το βράδυ θα γίνουν νότιοι 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες κατά διαστήματα έως το πρωί ενώ στη συνέχεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το πρωί θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 μποφόρ ενώ από το μεσημέρι θα ξαναγίνουν δυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές βροχές κατά διαστήματα με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Στη συνέχεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και προς το βράδυ σε νοτιοανατολικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.