Καιρός Αρναούτογλου: Βγήκε! Το περιμέναμε όλοι – Τι έρχεται τα επόμενα 24ωρα

Την πρόγνωση για τον καιρό τις επόμενες ώρες έκανε ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου.

Καιρός Αρναούτογλου: Βγήκε! Το περιμέναμε όλοι - Τι έρχεται τα επόμενα 24ωρα

Άνοδο της θερμοκρασίας θα έχουμε τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα!

Προφανώς ήταν μια εξέλιξη που την περιμέναμε σχεδόν όλοι και ήρθε η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου να μας το επιβεβαιώσει.

Όπως προκύπτει, με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας ο καιρός τα επόμενα 24ωρα. Από το πρωί της Πέμπτης θα έχουμε ηλιοφάνεια και λίγα σύννεφα στη ΒΑ Ελλάδα δίνοντας τοπικές μπόρες. Το βράδυ θα έχουμε ξαστεριά και η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στα κεντρικά τους 25 βαθμούς, στα βόρεια από 19 έως 24 και στα νότια τους 21. Στα ανατολικά και τα δυτικά της χώρας η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς.

Στην Αττική, θα έχουμε αραιές συννεφιές και λιακάδα με την θερμοκρασία από 11 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσει λιακάδα το πρωί και λίγα σύννεφα το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς.

Την Παρασκευή, επίσης λιακάδα παντού και λίγες τοπικές συννεφιές το απόγευμα στα βουνά, ενώ το Σάββατο από το πρωί θα έχουμε ηλιοφάνεια.

Την Κυριακή θα έχουμε στη Βόρεια Ελλάδα περισσότερες συννεφιές και ίσως θα έχουμε βροχές στο βόρειο και ανατολικό τμήμα της Θράκης.

Τη Δευτέρα θα έχουμε χαμηλές συννεφιές στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, αλλά ίσως έχουμε κάποιες αξιόλογες μπόρες στα βόρεια και ορεινά της Κρήτης.

Την Τρίτη 9/4 ο καιρός θα παραμείνει καλός όπως και στις 10/4, αλλά την Πέμπτη 11/4 ξεκινάει η αστάθεια στα βόρεια της χώρας. Ετσι θα έχουμε τοπικές μπόρες και καταιγίδες και στις 12/4 θα έχουμε άστατο καιρό σε περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ο καιρός αύριο 4/4 από το meteo.gr

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, ασθενείς και τοπικά μέτριοι άνεμοι στα πελάγη, θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά:

Για την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Πιθανότητα τοπικών όμβρων τις απογευματινές ώρες υπάρχει μόνο στην περιοχή της ορεινής Ροδόπης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 19 βαθμούς), 10 έως 25 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 7 έως 20 βαθμούς στην Ήπειρο), 12 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες, 7 έως 26 βαθμούς στην Κρήτη, 12 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 14 έως 24 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία μετά το μεσημέρι στο Νότιο Αιγαίο θα στραφούν σε δυτικούς ασθενείς έως μέτριους 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριους 3-4 μποφόρ και στο Σαρωνικό σε τοπικά μέτριους 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως 5 μποφόρ.