Καιρός Αρναούτογλου: Βροχές στην Ελλάδα – Τι έρχεται τις επόμενες ώρες

Πως θα κινηθεί ο καιρός μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Καιρός Αρναούτογλου: Βροχές στην Ελλάδα - Τι έρχεται τις επόμενες ώρες

Μπορεί ο καιρός να θυμίζει… άνοιξη τις επόμενες μέρες, αλλά δεν θα λείψουν και οι βροχές.

Βγήκε η πρόβλεψη από τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου, για το επόμενο διάστημα.

Η πρόγνωση του Αρναούτογλου για τον καιρό

Τις πρωινές ώρες θα έχουμε μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ πιο πυκνές θα είναι οι συννεφιές μετά το μεσημέρι.

Την Πέμπτη στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η μέρα θα ξεκινήσει με πυκνές συννεφιές και βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο.

Μετά το μεσημέρι διάσπαρτες παροδικές μπόρες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά -κυρίως ορεινά-, στα Επτάνησα, στο ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στα 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία μέσα στην ημέρα θα φτάσει σε αρκετές περιοχές της χώρας τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Η Αττική θα έχει ένα πέρασμα από διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα 2 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 9 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία προς το απόγευμα ίσως εκδηλωθούν μικρής διάρκειας μπόρες στα δυτικά και στα ορεινά των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Κιλκίς. Προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στα 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 10 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός από Παρασκευή και μετά

Την Παρασκευή η αστάθεια θα περιοριστεί στα πιο ορεινά και στα βορειοανατολικά, ενώ το Σάββατο περισσότερες θα είναι οι βροχές σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας.

Η Κυριακή θα κυλήσει με αρκετή συννεφιά και παροδικές μπόρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αντίθετα η Καθαρά Δευτέρα θα περάσει με αρκετή ηλιοφάνεια.

Ο καιρός την Πέμπτη 14 Μαρτίου από το meteo.gr

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι, αναμένονται την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024. Θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά θα υπάρχουν νεφώσεις ενώ βροχές αναμένονται κυρίως από το μεσημέρι κι έπειτα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις κατά διαστήματα οι οποίες από το μεσημέρι θα είναι περισσότερες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά ηπειρωτικά, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 18, στη Θεσσαλία από 6 έως 19, στην Ήπειρο από 2 έως 17, στη Δυτική Στερεά από 6 έως 17, στην υπόλοιπη Στερεά από 6 έως 19, στην Πελοπόννησο από 7 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 17, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 8 έως 17, στις Κυκλάδες από 9 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 16 και στην Κρήτη από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες 3 έως 5 μποφόρ Από το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε βορειοανατολικούς 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα ανατολικά του τμήματα όπου οι αρχικά νότιοι άνεμοι 2 έως 4 μποφόρ θα στραφούν από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι και απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα, οι οποίες το μεσημέρι και απόγευμα θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.