Καιρός: Επιτέλους καλά νέα από Καλλιάνο – Τι έρχεται στη χώρα

Ευχάριστα νέα για τον καιρό φέρνει η νέα πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνο σήμερα στο Mega.

Καιρός: Επιτέλους καλά νέα από Καλλιάνο - Τι έρχεται στη χώρα

Επιτέλους αρχίζει να εξασθενούν οι υψηλές θερμοκρασίες στην Ελλάδα…

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Καλλιάνος:

Την Παρασκευή οι καιρικές συνθήκες θα βελτιωθούν, καθώς ο καύσωνας θα περιοριστεί με την θερμοκρασία να πέφτει σε πολλές περιοχές της επικράτειας.

Στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά αλλά και στο κεντρικό, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν.

Στην Μακεδονία και στη Θράκη περιοδικά ο καιρός θα να είναι άστατος, ενώ στα νότια νησιωτικά τμήματα, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι καλός.

Η θερμοκρασία στα δυτικά θα φθάσει τους 30 – 33 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια θα είναι στους 30 – 32 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά το θερμόμετρο θα φθάσει μέχρι τους 38 βαθμούς. Στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου η θερμοκρασία θα φθάσει μέχρι τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικοί και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο Πέλαγος ως και 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που θα συνδυάζονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα είναι στους 27 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται επίσης αραιές νεφώσεις με τοπικές μπόρες στα γύρω ορεινά τμήματα και την θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 20 – 30 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο θα υπάρξει υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών σε όλη την Ελλάδα. Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και την Κυριακή.

Ο καιρός την Παρασκευή 14/6 από το meteo.gr

Υψηλές θερμοκρασίες στα ανατολικά και νότια. Βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις κυρίως σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στα κεντρικά και βόρεια. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ανατολική και Μακεδονία και στη Θράκη, φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα και θα συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στην ατμόσφαιρα, με τάση μείωσης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 20 έως 35, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 22 έως 35, στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα από 22 έως 37-39 βαθμούς, στα Επτάνησα από 22 έως 34, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 22 έως 35-37 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 40-41 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις και πολλή ζέστη. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 37 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν με πιθανότητα εκδήλωσης όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα ορεινά. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 32 βαθμούς.