Καιρός: «Έσκασε» η πρόβλεψη Μαρουσάκη! Τότε θα αρχίσει να βρέχει

Τη δική του πρόβλεψη σχετικά με το πότε θα αρχίσουν και πάλι οι βροχές στη χώρα μας έδωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Καιρός: «Έσκασε» η πρόβλεψη Μαρουσάκη! Τότε θα αρχίσει να βρέχει

Υπάρχει αρκετή ζέστη αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις μπήκε ο Απρίλιος!

Η θερμοκρασία είναι σε υψηλά επίπεδα, όμως δεν θα συνεχίσει έτσι μέχρι το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι βροχές θα έρθουν μέσα στις επόμενες μέρες.

Πότε θα ξεκινήσει να βρέχει στην Ελλάδα

Όπως προκύπτει, για τις επόμενες 10 μέρες, δε θα έχουμε βροχές, ωστόσο αυτό θα αλλάξει τελείως μετά τις 10 του μήνα.

Εκεί θα έχουμε μία διαφορετική κυκλοφορίας και θα υπάρξουν βροχές και καταιγίδες.

Ο καιρός την Τετάρτη 3/4 από το meteo.gr

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, ασθενείς και τοπικά μέτριοι άνεμοι στα πελάγη, αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά, θερμοκρασία σε αισθητή πτώση.

Πιο αναλυτικά:

Για την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Η υψηλή συγκέντρωση αφρικανική σκόνης θα περιοριστεί σημαντικά και θα συνεχίσει να επηρεάζει τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 19 βαθμούς), 10 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 7 έως 20 βαθμούς στην Ήπειρο), 12 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες, 7 έως 26 βαθμούς στην Κρήτη, 12 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 14 έως 24 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία μετά το μεσημέρι στο Νότιο Αιγαίο θα στραφούν σε δυτικούς ασθενείς έως μέτριους 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριους 3-4 μποφόρ και στο Σαρωνικό σε τοπικά μέτριους 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως 5 μποφόρ.