Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη – Αφρικανική σκόνη στην Αττική

Άλλη μια κακοκαιρία αναμένεται να "χτυπήσει" τη χώρα μας τις επόμενες μέρες σύμφωνα με το Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη - Αφρικανική σκόνη στην Αττική

Δεν λένε να σταματήσουν οι κακοκαιρίες στη χώρα μας…

Έρχεται άλλη μια «τύπου Π» από την Ιταλία. Τι να περιμένουμε τις επόμενες ώρες.

Μάλιστα, οι προβλέψεις δείχνουν και αφρικανική σκόνη στην Αττική!

Όπως προκύπτει, ένα βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας, κινείται προς τα ανατολικά και θα επηρεάσει τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες με αποτέλεσμα να έχομε ανεβασμένες θερμοκρασιακές τιμές, αφρικανική σκόνη και βροχοπτώσεις.

Πότε έρχεται η αφρικανική σκόνη

Συγκεκριμένα, η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από σήμερα το απόγευμα κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με βροχές και καταιγίδες αλλά και λασποβροχές λόγω της αυξημένης αφρικανικής σκόνης που καταφτάνει στην χώρα μας.

Οι άνεμοι από νότιες κατευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ στο Ιόνιο, και 6 με 7 στο Αιγαίο προκαλούν τις αυξημένες θερμοκρασιακές τιμές 22 με 24 βαθμούς Κελσίου προς τα ανατολικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα.

Στην Αττική δεν αναμένονται σήμερα βροχές, αλλά αρκετή αφρικανική σκόνη και νοτιάδες με την θερμοκρασία το μεσημέρι στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, όσο προχωράμε προς το απόγευμα, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Ο υδράργυρος στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, από αύριο Τρίτη θα συναντήσουμε τον καιρό «τύπου Π» σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, κι επομένως οι βροχές θα εντοπίζονται κατά βάση στη δυτική και βόρεια Ελλάδα αλλά και στο ανατολικό Αιγαίο, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έχουμε και ένα γρήγορο πέρασμα βροχοπτώσεων και από το εσωτερικό της χώρας.

Ο άστατος καιρός θα διατηρηθει μέχρι και την Παρασκευή δίνοντας όμως καλύτερες καιρικές συνθήκες το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, κατέληξε ο κ. Μαρουσάκης.

Ο καιρός την Τρίτη 12 Μαρτίου από το meteo.gr

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024. Πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα κατά τόπους χαλαζοπτώσεων θα εκδηλωθούν αρχικά στη Θράκη, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Από τις πρωινές ώρες, βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων αναμένονται κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, κυρίως στα δυτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 7 έως 17, στη Θεσσαλία από 6 έως 20, στην Ήπειρο από 7 έως 16, στη Δυτική Στερεά από 8 έως 15, στην υπόλοιπη Στερεά από 10 έως 20, στην Βορειοδυτική Πελοπόννησο από 11 έως 16, στην υπόλοιπη Πελοπόννησο από 8 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 18, στις Κυκλάδες από 13 έως 20, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 18 και στην Κρήτη από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ όμως μετά το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα με πιθανότητα πρόσκαιρων, ασθενών βροχών, τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως μετά το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί ίδιας έντασης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές κατά διαστήματα ενώ από το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων και χαλαζοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.