Καιρός: «Καμπανάκι» Καλλιάνου για Μ. Παρασκευή – Τι έρχεται τις επόμενες ώρες

Βροχερός αναμένεται να είναι σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ο καιρός τη Μεγάλη Παρασκευή σύμφωνα με το Γιάννη Καλλιάνο.

Καιρός: «Καμπανάκι» Καλλιάνου για Μ. Παρασκευή - Τι έρχεται τις επόμενες ώρες

Τη δική του πρόβλεψη για το καιρό τη Μεγάλη Παρασκευή έδωσε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Βροχές αναμένουμε σύμφωνα με το γνωστό μετεωρολόγο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά η πρόβλεψη που έδωσε:

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, βροχές κατά διαστήματα αναμένονται στη δυτική βόρεια Ελλάδα και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο, αλλά και τα Επτάνησα.

Ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4-5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν βροχές, μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4-5 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Ο καιρός τη Παρασκευή 3/5 από το meteo.gr

Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια. Καταιγίδες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Δυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Περιορισμένη τοπικά ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Πιο αναλυτικά, τη Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου 2024 στη δυτική και βόρεια χώρα αναμένονται νεφώσεις με βροχές, αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και κατά τόπους στη Δυτική Μακεδονία. Προοδευτικά οι βροχές θα επεκταθούν σε περιοχές της Δυτικής Στερεάς και στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στη βόρεια χώρα, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Σχετικά αυξημένες θα είναι μέχρι το μεσημέρι οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 8 έως 25-26, στην Ήπειρο από 9 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 9 έως 26-27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 11 έως 26-27 βαθμούς, στα Επτάνησα από 15 έως 24, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 13 έως 24-25 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26-27 και τοπικά στην Κρήτη στους 28-30 βαθμούς Κελσίου.

Σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Οι περιοχές όπου θα εντοπίζονται οι πιο ενισχυμένοι άνεμοι είναι το Βόρειο Ιόνιο, το Νότιο Αιγαίο και ο Κορινθιακός.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας πρόσκαιρα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς.