Καιρός: «Καμπανάκι» Μαρουσάκη – Που θα βρέχει τις επόμενες μέρες

Τη πρόβλεψή του για τον καιρό στη χώρα μας τις επόμενες μέρες έκανε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Καιρός: «Καμπανάκι» Μαρουσάκη - Που θα βρέχει τις επόμενες μέρες

Με βροχές θα συνεχιστεί ο καιρός τις επόμενες ώρες στην Ελλάδα…

Αυτό προκύπτει από την πρόγνωση του γνωστού μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Από τη μια περιμένουμε πως και πως να μας έρθουν κακοκαιρίες να δώσουν τις βροχές που τις έχουμε ανάγκη από κάθε άποψη και από την άλλη όταν αυτές έρχονται γίνεται λόγος για επικίνδυνα φαινόμενα και πλημμύρες.

Η κακοκαιρία αυτή στο σύνολό της δεν είναι σε θέση να προκαλέσει γενικευμένα και αξιόλογα προβλήματα και οι βροχές που αυτή φέρει είναι καλοδεχούμενες από κάθε άποψη.

Τώρα το αν πέσουν περισσότερα χιλιοστά σε ορεινούς όγκους ή πολύ τοπικά, αυτό συμβαίνει σε κάθε κακοκαιρία και δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη!

Στον χάρτη που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το συνολικό ύψος βροχής μέχρι και τα ξημερώματα του Σαββάτου όπου αν κάποιος εξαιρέσει περιοχές που βρίσκονται μέσα στο πλαίσιο και κυρίως τους ορεινούς όγκους που βλέπουν προς το βορειοδυτικό Αιγαίο και που είναι φυσιολογικό για εκείνες τις περιοχές, δεν διακρίνεται κάτι το ασυνήθιστο για κακοκαιρία.

Όμορφο απόγευμα σε όλες και όλους και μακάρι όσο προλαβαίνει ο καιρός να μας δίνει τέτοιες κακοκαιρίες ακόμη κι αν τοπικά δίνει κάτι παραπάνω σε χιλιοστά βροχής. Τα έχουμε ανάγκη!».

Ο καιρός την Παρασκευή 10/5 από το meteo.gr

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Άνεμοι έως 6-7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 αναμένονται γενικά νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην Ανατολική Θεσσαλία και στη Βόρεια Κρήτη θα είναι έντονα. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει την μεταφορά Σαχαριανής σκόνης σε χαμηλές συγκεντρώσεις κοντά στην επιφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 7 έως 21, στην Ήπειρο από 7 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 23 βαθμούς, στα Επτάνησα από 12 έως 22, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 22-23 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 24-25 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο θα πνέουν γενικά βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν γενικά βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ από τις απογευματινές ώρες αναμένονται νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά έως 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 18 βαθμούς.