Καιρός: Νέα έκτακτη εξέλιξη με καύσωνα – Τι συνέβη που μας «σώζει»

Ένα καλό νέο έρχεται σχετικά με τον καύσωνα που διανύουμε αυτές τις μέρες στη χώρα μας.

Καιρός: Νέα έκτακτη εξέλιξη με καύσωνα - Τι συνέβη που μας «σώζει»

Η θερμοκρασία έχει πιάσει νέα ύψη τις τελευταίες μέρες και τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα.

Ωστόσο, έρχεται ένα καλό νέο από τους μετεωρολόγους τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, ο καύσωνας θα ξεκινήσει από την Τετάρτη και θα κορυφωθεί την Παρασκευή με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς ωστόσο η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερη.

Όπως ανέφερε η κυρία Ρήγου, στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει στους 42 ωστόσο θα μπορούσε να ήταν και χειρότερη η κατάσταση η οποία σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα φαινόταν να έρχεται.

Αποφύγαμε, λοιπόν, τα χειρότερα όπως φαίνεται…

Ο καιρός την Τρίτη 11/6 από το meteo.gr

Ηλιοφάνεια και πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα. Κατά τόπους συνθήκες καύσωνα. Άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 35 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 15 έως 37-39, στην Ήπειρο από 15 έως 37, στη Θεσσαλία από 16 έως 39-41 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 39-42 βαθμούς, στα Επτάνησα από 18 έως 34, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 35-37 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε ολόκληρη τη χώρα από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα βόρεια τμήματα του Αιγαίου και τα βόρεια τμήματα του Ιονίου όπου θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και πολλή ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 39-40 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς.