Καιρός: Ραγδαία πτώση θερμοκρασίας – Τι έρχεται σε λίγες μέρες

Πέφτει η θερμοκρασία στη χώρα μας μετά από λίγες μέρες σύμφωνα με την πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου.

Καιρός: Ραγδαία πτώση θερμοκρασίας - Τι έρχεται σε λίγες μέρες

Μεγάλες μεταβολές αναμένουμε στη θερμοκρασία στην Ελλάδα…

Πότε περιμένουμε τη… ψυχρή εισβολή σύμφωνα με το γνωστό μετεωρολόγο.

Ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρθηκε στην κακοκαιρία που φτάνει στο τέλος της εβδομάδας, λέγοντας πως “Όλα τα προγνωστικά στοιχεία “θέλουν” το Σάββατο να ξεκινά μια σημαντική ψυχρή εισβολή”.

Οι ψυχρές αέριες μάζες θα κινηθούν από την βόρεια Ευρώπη μέσω των Βαλκανίων προς την Ελλάδα και θα φέρει ψυχρή εισβολή, επισήμανε για την κακοκαιρία ο Γιάννης Καλλιάνος, αν και μέχρι την Παρασκευή οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου.

“Η πτώση της θερμοκρασία θα είναι άνω των 10 βαθμών Κελσίου” σημειώνει, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι ακόμη το αμερικάνικο και το ευρωπαϊκό προγνωστικό μοντέλο παρουσιάζουν απόκλιση. “Το μεν λέει πιο ήπια ψυχρή εισβολή, το δε στέλνει τις ψυχρές αέριες μάζες να εγκαθίστανται πάνω από τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να είναι σοβαρή. Ακόμα υπάρχει διχογνωμία”.

“Την Τετάρτη θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα” ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με το αμερικανικό μοντέλο θα υπάρξει και “χιονιάς”.

Ο καιρός την Τετάρτη 17/1 από το meteo.gr

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο προβλέπονται την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024. Άνεμοι σε εξασθένηση από νότιες κυρίως διευθύνσεις. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία, με σχετικά υψηλές για την εποχή τιμές.

Πιο αναλυτικά, αρχικά τοπικές βροχές αναμένονται στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, και πιθανόν στα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα οι βροχές θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου, στη Δυτική Ελλάδα, και το βράδυ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά περιόδους νεφώσεις με τοπικά παροδικές ασθενείς βροχοπτώσεις.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 0 έως 12, στη Θεσσαλία από 1 έως 14, στην Ήπειρο από 6 έως 15, στη Δυτική Στερεά από 7 έως 15, στην υπόλοιπη Στερεά από 6 έως 18, στην Πελοπόννησο από 9 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 17, στις Κυκλάδες από 14 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 10 έως 17 και στην Κρήτη από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ και θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι με παράλληλη στροφή από νότιες διευθύνσεις. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ και από αργά τη νύχτα τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά το βράδυ έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα με πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων μικρής διάρκειας το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές και νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.