Καιρός: Συναγερμός από Κολυδά – Έρχονται 40άρια στην Ελλάδα

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες στη χώρα μας σύμφωνα με το Θοδωρή Κολυδά.

Καιρός: Συναγερμός από Κολυδά - Έρχονται 40άρια στην Ελλάδα

Έντονη ζέστη έχει το μενού για τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα σύμφωνα με το γνωστό μετεωρολόγο.

Σύμφωνα με τη πρόβλεψη που έχει βγει, οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι στη βόρεια Ελλάδα, όπως η περιοχή των Σερρών.

«Τα χαμηλά που έρχονται από την βόρεια Ευρώπη, με τους νοτιοδυτικούς ανέμους, μεταφέρονται θερμές αέριες μάζες, όχι ιδιαίτερα θερμές.

Το φαινόμενο αυτό διατηρείται και το επόμενο δεκαήμερο», εξήγησε ο κ. Κολυδάς και υπογράμμισε ότι οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι αυτές στα βόρεια και τα δυτικά της χώρας, όπως οι Σέρρες, η Καλαμάτα από τη δυτική πλευρά, η Άρτα, το Αγρίνιο.

Που θα φτάσει τους 40 βαθμούς

Σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες εκτιμήσεις του συστήματος HEAT-ALARM, αυξημένη επικινδυνότητα λόγω θερμής επιβάρυνσης αναμένεται την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 σε βόρεια, κεντρικά και δυτικά τμήματα της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, όπως και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Οι περιφερειακές ενότητες που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο, φτάνοντας έως και το ακραίο επίπεδο επικινδυνότητας, περιλαμβάνουν σύμφωνα με το meteo:

Καβάλα
Χαλκιδική
Κιλκίς
Πέλλα
Ημαθία
Πιερία
Θεσπρωτία
Κέρκυρα
Ηλεία
Μεσσηνία
Σάμο
Ικαρία
Κάλυμνο

Ο καιρός την Παρασκευή 12 Ιουλίου από το meteo.gr

Λίγες νεφώσεις πυκνότερες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά. Διατήρηση των υψηλών θερμοκρασιών με κατά τόπους συνθήκες καύσωνα. Άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας τοπικά θα αυξηθούν. Αυξημένη θα είναι η θερμική επιβάρυνση σε πολλές περιοχές της χώρας, με έμφαση στα αστικά κέντρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 18 έως 36 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 20 έως 37-39 και ενδεχομένως τοπικά 40 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 20 έως 38-40 και τοπικά 41, στην Ήπειρο από 22 έως 37-38 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 25 έως 37-39 βαθμούς και τοπικά 40-41 βαθμούς, στα Επτάνησα από 23 έως 36-38 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 24 έως 36-38, στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 24 έως 33-35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 38-39 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 36 βαθμούς.