Καιρός: «Συναγερμός» από Κολυδά – Τότε θα φύγει η Αφρικανική σκόνη

Την πρόβλεψή του σχετικά με το πότε θα φύγει η αφρικανική σκόνη έκανε ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς.

Καιρός: «Συναγερμός» από Κολυδά - Τότε θα φύγει η Αφρικανική σκόνη

Απόκοσμες είναι οι εικόνες στον ουρανό της χώρας μας λόγω της αφρικανικής σκόνης.

Όλοι αναρωτιούνται πότε θα φύγει η σκόνη και θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα στην Ελλάδα.

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα έδωσε ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς.

Όπως αναφέρει ο κ. Θοδωρής Κολυδάς, πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή καθώς το φαινόμενο αυτό αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη το απόγευμα και από την Τετάρτη το μεσημέρι θα η αφρικανική σκόνη θα φύγει.

Η ατμόσφαιρα αναμένεται να καθαρίσει από την Πέμπτη όπου θα πνέουν Δυτικοί – Βορειοδυτικοί άνεμοι -μέχρι και το Σάββατο- και έτσι η σκόνη θα μείνει μακριά.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΚΟΝΗΣ-ΠΡΟΓΝΩΣΗ

(Ενημέρωση 23ης Απριλίου 2024)

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά της υπηρεσίας @CopernicusEMS από την Τετάρτη το πρωί και κυρίως μεσημέρι και μετά, θα υποχωρήσουν σημαντικά οι συγκεντρώσεις της Αφρικανικής σκόνης από την χώρα μας.

Για τις επόμενες ημέρες και μέχρι το Σάββατο, θα επικρατήσουν Δ-ΒΔ άνεμοι, οπότε και η σκόνη δεν θα μπορέσει να μας “επισκεφτεί”.

Ο καιρός την Τετάρτη 24/4 από το meteo.gr

Βελτιωμένος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Βροχές τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά. Άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 αρχικά σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται βελτιωμένος καιρός. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στην ατμόσφαιρα, αλλά προοδευτικά η σκόνη θα απομακρυνθεί ανατολικότερα και θα περιοριστεί πάνω από το Αιγαίο. Τις βραδινές ώρες βροχές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και στην Ήπειρο, φαινόμενα που τη νύχτα προς Πέμπτη θα επεκταθούν σε περιοχές της Μακεδονίας, της Δυτικής Θεσσαλίας, της Δυτικής Στερεάς και της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 8 έως 25 βαθμούς, στην Ήπειρο από 8 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 25-27 βαθμούς, στα Επτάνησα από 13 έως 24, στα νησιωτικά τμήματα του Βόρειου, Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 25 βαθμούς και στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ, αλλά προοδευτικά στο Βόρειο Ιόνιο θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 6 μποφόρ θα επικρατήσει στον Κορινθιακό.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά τμήματα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς.