Καιρός: «Συναγερμός» από τον Αρνιακό – Τι έρχεται τη Πρωτοχρονιά

Ανατροπή δεδομένων για τον καιρό την Πρωτοχρονιά σύμφωνα με την πρόβλεψη του γνωστού μετεωρολόγου.

Καιρός: «Συναγερμός» από τον Αρνιακό - Τι έρχεται τη Πρωτοχρονιά

Τι αναμένεται να συναντήσουμε με τον καιρό σε λίγες μέρες σε μία από τις πιο ξεχωριστές μέρες του χρόνου…

Συγκεκριμένα, ο Τάσος Αρνιακός επισήμανε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 ότι αν και τα Χριστούγεννα ήταν ζεστά, η κατάσταση θα αλλάξει σημαντικά μια εβδομάδα αργότερα, στην Πρωτοχρονιά.

Καθώς όπως αναφέρει σχεδόν πάντα όταν έχουμε ζεστά Χριστούγεννα, ο καιρός μια εβδομάδα μετά και ειδικότερα την Πρωτοχρονιά είναι αρκετά διαφορετικός.

Τι να περιμένουμε την Πρωτοχρονιά

Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, μετά την 30η Δεκεμβρίου αναμένεται σημαντική αλλαγή στις καιρικές συνθήκες.

Ένας απότομος μετασχηματισμός αναμένεται να φέρει χιόνια και έντονο ψύχος ακόμα και σε περιοχές με χαμηλή υψόμετρο, ανατρέποντας έτσι το ανοιξιάτικο κλίμα που είχε επικρατήσει μέχρι τότε.

Όπως γίνεται αντιληπτό, αναμένεται πολύ περισσότερο κρύο και θα νιώσουμε πραγματικό χειμώνα.

Ο καιρός την Τρίτη 26/12 από το meteo.gr

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα. Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, με τοπικές νεφώσεις κυρίως στο Αιγαίο. Τη νύχτα και νωρίς η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ παγετός αναμένεται στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 15-16, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 0 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 17-19, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 10 έως 18-20 βαθμούς Κελσίου.

Νότιοι άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων θα πνέουν στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16-17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε καλές καιρικές συνθήκες με χαμηλές θερμοκρασίες και περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.