Καιρός: «Συναγερμός» Καλλιάνου για αφρικανική σκόνη – Τι έρχεται

Η πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου για τον καιρό στη χώρα μας τη Δευτέρα 20 Μαϊου.

Καιρός: «Συναγερμός» Καλλιάνου για αφρικανική σκόνη - Τι έρχεται

Αρκετή δόση αφρικανικής σκόνης θα έχει ο καιρός τη Δευτέρα σύμφωνα με το γνωστό μετεωρολόγο.

Αναλυτικά η πρόβλεψη από το Γιάννη Καλλιάνο:

Τη Δευτέρα αναμένεται σκόνη από την Αφρική σε υψηλές συγκεντρώσεις, κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας.

Τη Δευτέρα αναμένονται και αραιές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της επικράτειας ενώ στις υπόλοιπες ανατολικές, ηπειρωτικές περιοχές και στις υπόλοιπες ανατολικές περιοχές αλλά και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου θα υπάρξει ηλιοφάνεια με μεγαλύτερα ανοίγματα στον ουρανό.

Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας αυξημένες νεφώσεις , οι οποίες μπορεί να δώσουν μπόρες ή καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 28 στα βόρεια, στα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα θα κυμαίνεται μεταξύ 32-35 βαθμών Κελσίου και στους 30-32 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν παντού βοριάδες έως 4-6 μποφόρ στο Ιόνιο και 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 19-32 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες 3-4 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες και θερμοκρασία 17-26 βαθμοί Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες έως 4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Τι περιμένουμε τις επόμενες μέρες

Την Τρίτη θα συνεχίζει να υπάρχει σκόνη από την Αφρική σε αυξημένες συγκεντρώσεις στα κεντρικά και νότια της χώρας ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι καλύτερος με εξαίρεση λίγες τοπικές μπόρες.

Την Τετάρτη θα ξεκινήσει να υποχωρεί η σκόνη από την Αφρική ενώ θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές τη βόρεια Ελλάδα.

Ο καιρός τη Δευτέρα 20 Μαϊου από το meteo.gr

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια, ενώ πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται στα νότια νησιωτικά τμήματα. Άνεμοι έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, αυξημένες κυρίως στα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδες σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά Σαχαριανής σκόνης με αυξημένες συγκεντρώσεις κυρίως στα δυτικά και νότια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται μειωμένες συγκεντρώσεις σε σχέση με την Κυριακή.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 27-28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 30-32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 14 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 12 έως 29-30 βαθμούς στην Ήπειρο), από 18 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 15 έως 27 βαθμούς στην Κρήτη (τοπικά στη Δυτική και Νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς), από 15 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 16 έως 30 βαθμούς στα Δωδεκάνησα (τοπικά στη Ρόδο έως 32-33 βαθμούς).

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και τοπικά στα νότια έως 5 μποφόρ. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο έως 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικά είναι πιθανό οι μέγιστες θερμοκρασίες να φτάσουν τους 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένοται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.