Καιρός: «Συναγερμός» Κολυδά – Που θα βρέχει Κυριακή του Πάσχα

Σε ποιες περιοχές αναμένουμε βροχές την Κυριακή του Πάσχα σύμφωνα με τη πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά.

Καιρός: «Συναγερμός» Κολυδά - Που θα βρέχει Κυριακή του Πάσχα

Τη δική του πρόβλεψη για τον καιρό το Πάσχα έδωσε ο Θοδωρής Κολυδάς…

Ο γνωστός μετεωρολόγος ανέφερε τι θα γίνει σε κάθε μία από τις μέρες σχετικά με τον καιρό, ενώ ανέφερε και τις περιοχές που θα έχουμε βροχές Κυριακή του Πάσχα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Κάποια περιορισμένη αστάθεια θα εκδηλωθεί Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή στην κεντρική και βόρεια κυρίως Ελλάδα. Πάντως, το Μεγάλο Σάββατο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία πάντα, θα έχουμε έναν άστατο καιρό στα δυτικά, τα βόρεια και σε ένα κομμάτι του ανατολικού Αιγαίου, δηλαδή κάποιες μπόρες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα», τόνισε ο κ. Κολυδάς.

Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά, την Κυριακή του Πάσχα, η μέρα μπορεί να ξεκινήσει με γενικά βελτιωμένο καιρό, όμως και πάλι το μεσημέρι και το απόγευμα στη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, αλλά και στα βορειοανατολικά τμήματα, δηλαδή ανατολική Μακεδονία και Θράκη, θα έχουμε κάποιες τοπικές μπόρες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχει μόνο τοπική συννεφιά, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος αρκετή ηλιοφάνεια», επεσήμανε.

Ο καιρός την Πέμπτη 2/5 από το meteo.gr

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά και τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά. Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης.

Πιο αναλυτικά, τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2024, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο και σε περιοχές της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις οι οποίες προοδευτικά θα αυξηθούν και τις ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 25-26, στην Ήπειρο από 9 έως 25-26 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 27-28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 26-28 βαθμούς, στα Επτάνησα από 14 έως 25, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 13 έως 24 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα δυτικά τμήματα του Βορείου Αιγαίου όπου θα επικρατήσουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν, με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης όμβρων ή πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς.