Καιρός: Τα έχασαν οι μετεωρολόγοι, τι θα συμβεί στις 15 Μαΐου

Ο καιρός γενικότερα δεν είναι καθόλου φυσιολογικός τα τελευταία χρόνια με τους μετεωρολόγους να τα χάνουν για ότι πρόκειται να συμβεί.

Καιρός: Τα έχασαν οι μετεωρολόγοι, τι θα συμβεί στις 15 Μαΐου

Ο καιρός γενικότερα έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν και δείχνει πως δεν είναι φυσιολογικός σχετικά με τις εποχές κι όλα τα σχετικά, ενώ οι μετεωρολόγοι δεν πιστεύουν σε ότι θα συμβεί στις 15 Μαΐου.

Πιο αναλυτικά να αναφέρουμε ότι μπορεί το επόμενο διήμερο η χώρα να ταλαιπωρηθεί από βροχές και καταιγίδες, όμως όπως είπε ο Γιάννης Καλλιάνος στο Live News από την επόμενη εβδομάδα οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 35 βαθμούς.

Από εκεί και πέρα αναμένονται βροχές, τοπικές καταιγίδες και αφρικανική σκόνη σε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ τα καιρικά φαινόμενα θα είναι περισσότερο έντονα σε Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία και Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν έντονες καταιγίδες.

Τα έχασαν οι μετεωρολόγοι – Ο καιρός το επόμενο διάστημα

Μπορεί το επόμενο διήμερο η χώρα να ταλαιπωρηθεί από βροχές και καταιγίδες, όμως όπως είπε ο Γιάννης Καλλιάνος στο Live News από την επόμενη εβδομάδα οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 35 βαθμούς.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος στην εκμπομπή Live News αύριο Παρασκευή (10/5) και το Σάββατο (11/5) αναμένονται βροχές, τοπικές καταιγίδες και αφρικανική σκόνη σε μεγάλο μέρος της χώρας. Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι περισσότερο έντονα σε Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία και Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν έντονες καταιγίδες.

Η αφρικανική σκόνη επιστρέφει και θα πλήξει την χώρα ενώ θα παρατηρηθεί και πτώση θερμοκρασίας.

Στη συνέχεια όμως ο καιρός θα ακολουθήσει εντελώς διαφορετική πορεία και από τις 15 Μαίου, ο καύσωνας θα κάνει την εμφάνισή του καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και θα φτάσουν μέχρι τους 35 βαθμούς.

Ο καιρός παραμένει άστατος με πολλά σκαμπανεβάσματα τις τελευταίες ημέρες, με φθινοπωρινές βροχές και θερμοκρασίες που θυμίζουν κατακαλόκαιρο.

Όπως λέει ο Θοδωρής Κολυδάς, ήρθαν τα πάνω κάτω, αντί να έχουμε 24-25 βαθμούς – που είναι το φυσιολογικό για την εποχή – είχαμε 19 βαθμούς το ανώτερο.

Η ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ζεστή με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 32 βαθμούς

Ωστόσο, τα νέα είναι καλά για τις επόμενες ημέρες αφού ο υδράργυρος θα ανέβει και πάλι, αν και αύριο θα έχουμε βροχές στη Δυτική Ελλάδα, και καταιγίδες στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Η ουσιαστική βελτίωση του καιρού έρχεται αύριο Κυριακή για τις περισσότερες περιοχές, με μία μικρή αστάθεια για τη Δευτέρα και την Τρίτη. Ημέρα – ορόσημο για την άνοδο της θερμοκρασίας και την περαιτέρω σταθεροποίηση του καιρού είναι η Τετάρτη.

Όπως επιβεβαίωσε ο Θοδωρής Κολυδάς, θα χρειαστούμε τα καλοκαιρινά μας την επόμενη εβδομάδα με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει πολύ αισθητά. Μάλιστα, ο υδράργυρος θα αγγίξει και τους 32 βαθμούς σε πολλές περιοχές, ακόμα και στην Αττική.

Σύμφωνα και με το προγνωστικό μοντέλο καιρού Windy από την Τετάρτη 15 Μαΐου θα υπάρξει σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει πάνω από τους 30 σε αρκετές περιοχές.

Ο καιρός την Κυριακή
Ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί. Στο Ιόνιο, τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 23 με 25 και τοπικά τους 26 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις Σήμερα: