Καιρός: Βγήκε η πρόβλεψη Καλλιάνου – Τι έρχεται από τη Δευτέρα

Γνωστή έχει γίνει η πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου για τον καιρό στη χώρα μας τις επόμενες μέρες.

Καιρός: Βγήκε η πρόβλεψη Καλλιάνου - Τι έρχεται από τη Δευτέρα

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου για τον καιρό τη Δευτέρα στην Ελλάδα.

Μάλιστα έκανε πρόβλεψη και για τις επόμενες μέρες. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Την Δευτέρα η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά.

Στις πιο δυτικές περιοχές της χώρας αναμένονται νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν. Οι ίδιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν κι από την Πελοπόννησο μέχρι τη Θράκη.

Τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν μπόρες στις ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου, την Στερεά Ελλάδα, στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία, στην Ήπειρο και την Μακεδονία.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που θα είναι πυκνές κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα είναι στους 14 – 26 βαθμούς Κελσίου, οι άνεμοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές θα πνέουν μέχρι και τα 4 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη αντίστοιχα θα υπάρχουν νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 14 – 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό κόλπο ως και 5 μποφόρ.

Την Τρίτη στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας θα σημειωθούν μπόρες ή τοπικές καταιγίδες. Ο καιρός στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα θα είναι καλύτερος.

Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και την Τετάρτη.

Ο καιρός τη Δευτέρα 13/5 από το meteo.gr

Τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά και τις θερμές ώρες τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά (κυρίως ορεινά) και πιθανόν στα ορεινά της Κρήτης, μέτριοι και τοπικά ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Πιο αναλυτικά:

Για τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 προβλέπονται τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα τις πρωινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά. Η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 22 βαθμούς), 14 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 14 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 8 έως 22 βαθμούς στην Ήπειρο), 15 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 14 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένη καταιγίδα κυρίως στα ορεινά περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και παραθαλάσσια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες κυρίως στα γύρω ορεινά περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, που τις μεσημεριανές ώρες θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.