Καιρός: Βγήκε! Η πρόβλεψη Κολυδά για το Πάσχα – Τι έρχεται

Τη δική του εκτίμηση για τον καιρό το Πάσχα έδωσε ο γνωστός μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς.

Καιρός: Βγήκε! Η πρόβλεψη Κολυδά για το Πάσχα - Τι έρχεται

Πάρα πολύς κόσμος ενδιαφέρεται πλέον για τον καιρό τη Μεγάλη Εβδομάδα μιας και το Πάσχα πλησιάζει.

Από τη μεριά του ο γνωστός μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, έκανε μια πρώτη εκτίμηση για τις επόμενες μέρες.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Σύμφωνα με όσα είπε ο Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, τα νέα για τον καιρό είναι καλά μέχρι τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Δε θα έχουμε βροχές και οι θερμοκρασίες θα είναι καλές για την εποχή, γύρω στους 23 με 25 περίπου βαθμούς. Γενικότερα, ο καιρός μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη θα είναι σύμμαχος των εκδρομέων. Να σημειωθεί ότι οι βόρειοι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι στα 7 με 8 μποφόρ και θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή ως τη Μεγάλη Τρίτη για την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιών.

Τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή, που θα φύγουν και οι εναπομείναντες στις πόλιες εκδρομείς, δε θα αντιμετωπίσουν προβλήματα. Οι άνεμοι θα έχουν εξασθενίσει, φτάνοντας μέχρι τα 6 μποφόρ.

Τη Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός θα είναι άστατος στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, με εξαίρεση τα βορειοανατολικά. Σε αυτές τις περιοχές, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η περιφορά του επιταφίου να γίνει με βροχή. Η θερμοκρασία, ωστόσο, θα διατηρηθεί σε καλά επίπεδα, γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Η αστάθεια του καιρού φαίνεται να κρατά μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή, το βράδυ της Αναστασης δηλαδή ο καιρός φαίνεται να βελτιώνεται. Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές.

Ο καιρός την Κυριακή 28/4 από το meteo.gr

Βελτιωμένος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια. Περαιτέρω άνοδος των μεγίστων θερμοκρασιών. Βόρειοι άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου 2024 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες. Νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις θερμές ώρες της ημέρας σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 26, στη Δυτική Ελλάδα από 10 έως 28 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 26 βαθμούς, στα Επτάνησα από 12 έως 27, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 22-24 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τμήματα του νομού τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24-25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς.