Καιρός: Βγήκε η πρόβλεψη Μαρουσάκη για τη σκόνη – Τι έρχεται άμεσα

Τη δική του οπτική γύρω από την αφρικανική σκόνη έδωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην πρόβλεψή του.

Καιρός: Βγήκε η πρόβλεψη Μαρουσάκη για τη σκόνη - Τι έρχεται άμεσα

Αρκετή σκόνη έχει μαζευτεί στην ατμόσφαιρα της Ελλάδα, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, η ατμόσφαιρα θα είναι αρκετά βαριά με τις συγκεντρώσεις σκόνης να είναι μεγάλες κυρίως νότια και δυτικά. Η ατμόσφαιρα θα είναι αποπνικτική μέχρι και αύριο Τετάρτη 24 Απριλίου.

Οι μεγάλες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα εκτονωθούν από αύριο και ο άνεμος θα γυρίσει βόρειος, βορειοδυτικός. Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις στο Αιγαίο έως 9 μποφόρ.

Στην Αττική θα κυριαρχήσει σήμερα η συννεφιά και η αφρικανική σκόνη ενώ υπάρχει πιθανότητα λασποβροχών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν βροχοπτώσεις με λασποβροχές και οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι με τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι 20 βαθμούς.

Την Πέμπτη θα σημειωθούν βροχές και την Παρασκευή θα καθαρίσει ο καιρός με τις συνθήκες να είναι καλές με μελτέμια.

Το μοτίβο του καιρού δείχνει ότι θα είναι άστατος μέχρι και το Πάσχα.

Ο καιρός την Τετάρτη 24/4 από το meteo.gr

Βελτιωμένος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Βροχές τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά. Άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 αρχικά σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται βελτιωμένος καιρός. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στην ατμόσφαιρα, αλλά προοδευτικά η σκόνη θα απομακρυνθεί ανατολικότερα και θα περιοριστεί πάνω από το Αιγαίο. Τις βραδινές ώρες βροχές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και στην Ήπειρο, φαινόμενα που τη νύχτα προς Πέμπτη θα επεκταθούν σε περιοχές της Μακεδονίας, της Δυτικής Θεσσαλίας, της Δυτικής Στερεάς και της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 8 έως 25 βαθμούς, στην Ήπειρο από 8 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 25-27 βαθμούς, στα Επτάνησα από 13 έως 24, στα νησιωτικά τμήματα του Βόρειου, Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 25 βαθμούς και στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ, αλλά προοδευτικά στο Βόρειο Ιόνιο θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 6 μποφόρ θα επικρατήσει στον Κορινθιακό.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά τμήματα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς.