Καλάθι του Πάσχα:Πότε ξεκινά – Τι ισχύει για το καλάθι του νονού 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το «καλάθι του Πάσχα», το οποίο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στα σούπερ μάρκετ στις 24 Απριλίου και σ' αυτό αναμένεται να προστεθούν αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά.

Καλάθι του Πάσχα:Πότε ξεκινά - Τι ισχύει για το καλάθι του νονού 

Το «καλάθι» του Πάσχα, λειτουργεί συμπληρωματικά με το «Καλάθι του νοικοκυριού» που ήδη περιέχει μία σειρά από κατηγορίες τροφίμων. «Θέλουμε στο πασχαλινό καλάθι, οι τιμές να κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα ή να είναι και χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι», τόνισε ο κ. Σκρέκας ενώ σε ό,τι αφορά την τιμή σε αρνί και κατσίκι εκτίμησε πως θα πρέπει να κυμανθεί περί τα 10 ευρώ το κιλό και χαμηλότερα.

Όσον αφορά στο «Καλάθι των νονών» συμμετέχουν οι επιχειρήσεις παιχνιδιών με ετήσιο τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ αλλά και εθελοντικά όσες με μικρότερο κύκλο εργασιών το επιθυμούν. Αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την ίδια περίοδο, ενδεχομένως και λίγες μέρες νωρίτερα από το «πασχαλινό καλάθι», ενώ θα περιλαμβάνει εκτός από τις λαμπάδες και διάφορες κατηγορίες παιχνιδιών. Την προηγούμενη χρονιά περιείχε: λαμπάδες και παιχνίδια, σοκολατένια αυγά, επιτραπέζια και παζλ, παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ, βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας, οχήματα – τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια, λούτρινα και μουσικά παιχνίδια.

«Το αξιολογούμε», σχολίασε για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί και φέτος «καλάθι των νονών» ο κ. Σκρέκας, λέγοντας πως «συζητάμε με την αγορά» και πως «οι τιμές είναι σε αποκλιμάκωση».

«Το καλάθι του νονού είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Έχει να κάνει με προϊόντα τα οποία δεν είναι τρόφιμα, είναι παιχνίδια ή λαμπάδες ή άλλου είδους προϊόντα τα οποία αγοράζουν οι νέοι καταναλωτές. Δεν έχει να κάνει με το κομμάτι των τροφίμων, άρα δεν εμπεριέχεται στο βασικό καλάθι του νοικοκυριού» δήλωσε πρόσφατα, μιλώντας στο ertnews o κ. Αναγνωστόπουλος.