Καταργούνται δύο πασίγνωστα πιστοποιητικά για όλους – Ποια είναι

Με απόφαση της κυβέρνησης, δύο πάρα πολύ γνωστά πιστοποιητικά αναμένεται να καταργηθούν το επόμενο διάστημα.

Καταργούνται δύο πασίγνωστα πιστοποιητικά για όλους - Ποια είναι

Δύο από τα πιο γνωστά πιστοποιητικά που γνωρίζουμε, αναμένεται να καταργηθούν.

Η εξέλιξη αυτή, ανακοινώθηκε από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του Υπουργού Ψηφιακή Διακυβέρνησης.

Ποια είναι όμως και τι φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή το επόμενο διάστημα;

Ποια πιστοποιητικά θα αποτελέσουν παρελθόν

Τελειώνουν τα πιστοποιητικά Γέννησης και Οικογενειακής κατάστασης όπως ανακοινώθηκε επισήμως από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μιλώντας ο Υπουργός χθες στον ΣΚΑΪ. Το νομοσχέδιο όπως εξηγεί ο ίδιος είναι ήδη σε διαβούλευση και την επόμενη εβδομάδα μπαίνει στις επιτροπές της Βουλής.

«Φέρνουμε κάτι πολύ γενναίο με το υπουργείο Εσωτερικών, την κατάργηση των πιστοποιητικών σε μια χώρα όπου πλέον τα δεδομένα υπάρχουν, το να επιβεβαιώνουμε δηλαδή κάθε φορά έστω και με ένα ψηφιακό αρχείο. Τα πρώτα πιστοποιητικά που θα καταργήσουμε θα είναι το ”Γέννησης” και ”Οικογενειακής κατάστασης” γιατί υπάρχουν είναι αποθηκευμένα στο μητρώο πολιτών», επισήμανε.

Δεν εξελίσσεται καλά η κατάσταση με το Ίντερνετ

Αναφέρθηκε σύντομα και στις ταχύτητες του internet στην Ελλάδα, σχολιάζοντας ότι στις σταθερές ταχύτητες πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο.

«Στις σταθερές ταχύτητες πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Όντως οι τελευταίες καταγραφές δείχνουν πως δεν πάμε καλά και καλούμε τους παρόχους την άλλη εβδομάδα να δούμε λίγο σε ποιες περιοχές υπάρχουν προβλήματα και να δεσμευτούμε και εμείς για αυτά τα οποία δίνουμε, καθώς αυτή τη στιγμή τρέχουν προγράμματα πάνω από ένα δισεκατομμύριο για την ευρυζωνικότητα, αλλά και οι πάροχοι για τα προγράμματα ανάπτυξης».