Καθαρά Δευτέρα: Τα σούπερ μάρκετ που είναι ανοιχτά

Ορισμένα από τα σούπερ μάρκετ αποφάσισαν να είναι ανοιχτά την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, ενώ άλλες φορές δε λειτουργούσαν.

Καθαρά Δευτέρα: Τα σούπερ μάρκετ που είναι ανοιχτά

Ορισμένα από τα σούπερ μάρκετ αποφάσισαν να είναι ανοιχτά την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, ενώ άλλες φορές στο παρελθόν δε λειτουργούσαν και ήταν κλειστά.

Αξίζει να σημειώσουμε οι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις όμως, δεν λειτουργούν εκείνη την ημέρα, όταν η Καθαρά Δευτέρα έχει χαρακτηρισθεί αργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο.

Πάμε να δούμε που θα μπορέσετε να κάνετε τα ψώνια της τελευταίας στιγμής…

Τα σούπερ μάρκετ που θα λειτουργήσουν τη Καθαρά Δευτέρα

Εδώ και μέρες τα LIDL έχουν κάνει γνωστό ότι θα ανοίξουν χωρίς καμία διαφορά εκείνη τη μέρα!

Μάλιστα, τα LIDL προ ημερών ανακοίνωσαν ότι θα ανοίγουν ένα τέταρτο νωρίτερα κάθε μέρα, δηλαδή 07:45 και τα Σάββατο θα κλείνουν στις 9 μμ.

Σήμερα και τα Market In ανακοίνωσαν πως θα λειτουργήσουν κανονικά την Καθαρά Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες τα σούπερ μάρκετ Market ΙΝ θα λειτουργήσουν με ωράριο 8 το πρωί με 2:30 το μεσημέρι.

Ο Σκλαβενίτης, όπως και κάθε χρόνο θα παραμείνει κλειστό, ενώ το ίδιο θα πράξουν κατά πάσα πιθανότητα και τα My Market. Τέλος, αναμένεται η απόφαση και των σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος.

Πότε είναι η Καθαρά Δευτέρα 2024 – Τι ισχύει με αργία

Η Καθαρά Δευτέρα φέτος πέφτει στις 18 Μαρτίου 2024.

Η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Όμως, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας δεν λειτουργούν όταν η Καθαρά Δευτέρα έχει χαρακτηρισθεί αργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο.

Σε αντίθετη περίπτωση, όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους (άρθρ. 2 παρ.3 ΝΔ 3755/1957).

Εάν οι μισθωτοί δεν εργαστούν τη συγκεκριμένη μέρα, δεν έχουν καμία μείωση του μισθού τους.