Κέικ μήλου με σταφίδες και κανέλα
Ψάχνετε ένα εύκολο και λαχταριστό κέικ για να συνοδεύσετε τον καφέ ή το τσάι σας; Το κέικ μήλου με σταφίδες και κανέλα είναι η ιδανική επιλογή! Ζουμερό, αρωματικό και γεμάτο γεύση, συνδυάζει την απαλή γλύκα των μήλων με το βάθος των μπαχαρικών και τη γευστική έκπληξη των σταφίδων. Ετοιμάζεται σε λίγα μόλις λεπτά και γίνεται ανάρπαστο! Δοκιμάστε το και αφεθείτε στην απόλυτη απόλαυση κάθε μπουκιάς!
Αν ψάχνετε ένα ζουμερό, αρωματικό και γεμάτο γεύση κέικ, τότε αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει! Το κέικ μήλου με σταφίδες και κανέλα είναι μια κλασική επιλογή που συνδυάζει την απαλή γλύκα του μήλου με την έντονη γεύση των σταφίδων και το ζεστό άρωμα της κανέλας. Ιδανικό για πρωινό, συνοδευτικό καφέ ή ένα απογευματινό σνακ.
Κέικ μήλου με σταφίδες και κανέλα – Υλικά
Για το κέικ
- 2 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 2 αυγά
- 100 ml γάλα
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- 100 γρ. σταφίδες
- 1 βανιλίνη
- 1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο (προαιρετικά)
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1-2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Χρόνος παρασκευής
- Προετοιμασία: 15 λεπτά
- Ψήσιμο: 40-45 λεπτά στους 180°C
- Σύνολο: 1 ώρα
Εκτέλεση
- Προθέρμανση φούρνου στους 180°C. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ.
- Χτύπημα υγρών υλικών: Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και το γάλα.
- Προσθήκη στερεών υλικών: Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι και προσθέστε τα στο μείγμα. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.
- Προσθήκη μήλων και σταφίδων: Ρίξτε τα κομμένα μήλα και τις σταφίδες στο μείγμα και ανακατέψτε με μια σπάτουλα.
- Ψήσιμο: Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 40-45 λεπτά.
- Γαρνίρισμα (προαιρετικά): Αν θέλετε, φτιάξτε ένα απλό γλάσο με ζάχαρη άχνη και χυμό λεμονιού και ρίξτε το πάνω από το κέικ αφού κρυώσει.
Tips για τέλειο αποτέλεσμα
- Χρησιμοποιήστε ξανθές ή μαύρες σταφίδες ανάλογα με τη γεύση που προτιμάτε.
- Αν θέλετε πιο έντονο άρωμα, προσθέστε λίγο μοσχοκάρυδο ή γαρύφαλλο.
- Αντικαταστήστε τη ζάχαρη με μέλι για μια πιο υγιεινή εκδοχή.
- Αν τα μήλα σας είναι πολύ ζουμερά, στραγγίξτε τα ελαφρώς πριν τα προσθέσετε στο μείγμα.
Ακολούθησε το Onlinepress.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις