Κίνηση ματ από τη Eurobank: Μοιράζει χρήματα στο προσωπικό – Πόσα θα πάρουν

Αυξήσεις στα χρήματα που παίρνει το προσωπικό της ανακοίνωσε η Eurobank. Ποιοι δικαιούνται την αύξηση και πόσο θα είναι αυτή.

Κίνηση ματ από τη Eurobank: Μοιράζει χρήματα στο προσωπικό - Πόσα θα πάρουν

Ευχάριστα νέα έρχονται για τους χαμηλόμισθους της γνωστής τράπεζας αφού ανακοινώθηκαν αυξήσεις μισθών.

Σε μια πολύ σπουδαία κίνηση προχώρησε η Eurobank μιας και ανεβάζει τους μισθούς των πιο… κακοπληρωμένων υπαλλήλων της.

Πόσα χρήματα θα παίρνουν από εδώ και στο εξής μετά τα δύο μέτρα ενίσχυσης που ανακοινώθηκαν;

Διπλή αύξηση στους χαμηλόμισθους

Όπως προκύπτει, δύο μέτρα για ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των «αντικειμενικά πιο χαμηλόμισθων» υπαλλήλων της ανακοίνωσε η Eurobank μέσω επιστολής προς το προσωπικό της τράπεζας.

Ειδικότερα, η Eurobank ανακοίνωσε τη θέσπιση κατώτερου νόμιμου μισθού 1ου κλιμακίου τα 1.020 ευρώ και την παροχή εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, μέσω vouchers ποσού 1.000 ευρώ για όσους ανήκουν σε χαμηλότερα ιεραρχικά κλιμάκια (grades 1-5).

Η επιστολή που στάλθηκε από τη Eurobank

«Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνω ότι η Τράπεζά μας με πρωταρχικό στόχο την στήριξη των μισθολογικών αποδοχών και την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των αντικειμενικά πιο χαμηλόμισθων συναδέλφων μας ανακοινώνει τα ακόλουθα δύο μέτρα:

Πρώτον, με δική της πρωτοβουλία (εξ ελευθεριότητας), εφαρμόζει από 01.01.2024, αντί της κανονικής ισχύος από 01.12.2024, την 3η κατά σειρά αύξηση των βασικών μισθών του ενιαίου μισθολογίου της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΟΤΟΕ) 2022-2024.

Συγκεκριμένα η Τράπεζα με αυτή την πρωτοβουλία, θα φέρει σχεδόν 1 έτος νωρίτερα από ότι προβλέπεται για τον τραπεζικό κλάδο στη χώρα μας, την αύξηση των ελάχιστων νόμιμων αποδοχών κατά 2,5% στα κλιμάκια, ενώ συγχρόνως σηματοδοτεί τη θέσπιση κατώτερου νόμιμου μισθού 1ου κλιμακίου τα 1.020 ευρώ.

Με αυτή την απόφαση της Διοίκησης, η τράπεζα δεσμεύεται να θεωρεί εφεξής τα αυξημένα αυτά κλιμάκια ως τις ελάχιστες νόμιμες αποδοχές για τους εργαζόμενους της από τον Ιανουάριο του 2024, ενώ κατά τη διάρκεια του έτους θα λάβει χώρα και η ετήσια διαδικασία αναθεώρησης αμοιβών. Να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή επηρεάζει και τις μισθολογικές αποδοχές των συνεργατών που απασχολούνται στην τράπεζα μέσω εταιριών προσωρινής απασχόλησης (ΕΠΑ), υποστηρίζοντας έτσι έναν ευρύτερο αριθμό εργαζομένων.

Δεύτερον, λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023, η Τράπεζα έχει ήδη προβλέψει σημαντικά αυξημένο προϋπολογισμό για μεταβλητές αποδοχές σε όλες τις μονάδες, οι οποίες θα αποδοθούν στους εργαζόμενους του Ομίλου κατά τη διαδικασία της Ετήσιας Αναθεώρησης Αποδοχών. Ειδικότερα, για τους συναδέλφους που ανήκουν σε χαμηλότερα ιεραρχικά κλιμάκια (grades 1-5), η Τράπεζα αποφάσισε να προχωρήσει σε μία εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, μέσω vouchers ποσού €1.000. Το επόμενο διάστημα θα αποσταλεί στους δικαιούχους ενημέρωση με τη διαδικασία για την δρομολόγηση της σχετικής καταβολής, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο 2024.

Νατάσσα Πασχάλη
Group CHRO
Γενική Διευθύντρια»