ΚΚΕ: «Ο πρωθυπουργός βάζει ταφόπλακα στα σχολεία»

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του πετάει βέλη στον πρωθυπουργό της χώρας για τα σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές.

ΚΚΕ: «Ο πρωθυπουργός βάζει ταφόπλακα στα σχολεία»

«Στο Γυμνάσιο Ριζωμάτων που έχει τρύπα στο εργαστήριο Φυσικής, η οποία καλύφτηκε με χαρτόνι και πολλοί εκπαιδευτικοί ήρθαν τον Δεκέμβρη(!), ο πρωθυπουργός εξήγγειλε νέο κλείσιμο σχολείων και υποκατάστασή τους με μια ψηφιακή πλατφόρμα, που μόνο σχολείο δεν είναι. Επί της ουσίας, με τις σημερινές του ανακοινώσεις, βάζει ταφόπλακα στην ολοκληρωμένη λειτουργία σχολείων σε απομακρυσμένες περιοχές και στην ανάγκη να έχουν εκπαιδευτικούς που θα μεταδίδουν τη γνώση δια ζώσης και όχι μέσω οθόνης» επισημαίνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «για την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη σχετικά με το “Ψηφιακό Σχολείο”».

«Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη γιατί ανοίγει τον δρόμο και σε νέο κλείσιμο σχολείων και συγχωνεύσεις, όπου -τα όρια της “αντοχής της οικονομίας”, πασπαλισμένα με δήθεν παιδαγωγικά κριτήρια- το επιβάλλουν.

Όσο, δε, για την ανακοίνωση για ψηφιακό φροντιστήριο για τους μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για “κανονικό”, δια ζώσης φροντιστήριο, όπως υποκριτικά επικαλείται η κυβέρνηση, είναι τουλάχιστον προκλητική. Αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι στόχος της είναι να στερήσει από τα παιδιά που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη για στήριξη, την αναγκαία διαπροσωπική επαφή με τους εκπαιδευτικούς και η οποία μπορεί να δοθεί και μέσω της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης, που συστηματικά υποβαθμίζεται από όλες τις κυβερνήσεις» προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος και καταλήγει:

«Τα σχολεία, οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν ανάγκη από μια τέτοια ψηφιακή μετάβαση που τελικά οδηγεί σε μορφωτική υστέρηση.

Το ΚΚΕ εδώ και τώρα απαιτεί να στηριχτούν τα σχολεία με εκπαιδευτικούς και να δοθούν χρήματα για να είναι ασφαλή.

Και αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει ότι τα περίφημα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία πληρώνει ο λαός μας, αφορούν τα κέρδη των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών. Γι’ αυτό, στις 9 Ιούνη πιο δυνατό ΚΚΕ. Για να μην περάσουν αυτά τα απαράδεκτα σχέδια».