«Κλείδωσε» νέο επίδομα Pass 300 ευρώ – Το μοναδικό κριτήριο

Νέο επίδομα αναμένεται να δοθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, το οποίο θα φτάνει έως και τα 300 ευρώ συνολικά με ένα μοναδικό κριτήριο.

«Κλείδωσε» νέο επίδομα Pass 300 ευρώ - Το μοναδικό κριτήριο

Νέο επίδομα αναμένεται να δοθεί στους δικαιούχους μέσα στο επόμενο διάστημα, το οποίο θα φτάνει έως και τα 300 ευρώ συνολικά με εκπληρωμένο ένα μοναδικό κριτήριο.

Από εκεί και πέρα αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο αυτό voucher που έρχεται σύντομα στη ζωή μας, ονομάζεται Sports Pass και θα ενεργοποιηθεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2024.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την παροχή voucher για μαθητές της Α’ Γυμνασίου, το οποίο θα ενεργοποιηθεί το τρίτο τρίμηνο του 2024.

Έρχεται νέο επίδομα ύψους 300 ευρώ – Δείτε όλες τις λεπτομέρειες

Ένα νέο voucher που θα λέγεται Sports Pass αναμένεται να ενεργοποιηθεί το τρίτο τρίμηνο του 2024.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την παροχή voucher για μαθητές της Α’ Γυμνασίου, το οποίο θα ενεργοποιηθεί το τρίτο τρίμηνο του 2024.

Το voucher θα έχει την ονομασία Sports Pass, θα είναι ύψους 300 ευρώ και θα αποσκοπεί στην ενίσχση της άθλησης μέσω των εγγραφών μαθητών σε αθλητικούς συλλόγους.

Το voucher θα αφορά περίπου τους 35.000 εκ των 100.000 μαθητών που φοιτούν στην πρώτη τάξη του γυμνασίου, ενώ τα κριτήρια απόκτησής του θα σχετίζονται με το εισόδημα.

Αναλυτικά η διάταξη του Υπουργείου Παιδείας:

«Όπως σημειώνεται στο σχέδιο δράσης του Υπουργείου για το 2024 (σελ.107, κεφ. 8.2, “Αθλητισμός στο σχολείο”), προβλέπεται πρόγραμμα ενίσχυσης της άθλησης των παιδιών, παρέχοντας την ευκαιρία σε πολλούς μαθητές της Α’ Γυμνασίου να εγγραφούν σε Αθλητικούς Συλλόγους της αρεσκείας τους ενισχύοντας τον αναπτυξιακό αθλητισμό

Με περίπου 100.000 μαθητές να απαρτίζουν τον πληθυσμό στον οποίο απευθύνεται το μέτρο, μόλις 35.000 θα δικαιούνται το ποσό των 300 ευρώ του voucher, οι οποίοι θα επιλεγούν κατά προτεραιότητα με βάση οικογενειακά και εισοδηματικά κριτήρια».

Το τρίτο τρίμηνο του 2024 θα κάνει πρεμιέρα το Sports Pass από το υπουργείο Παιδείας, που έχει ως στόχο να προωθήσει την ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό.

Το voucher θα ανέρχεται στα 300 ευρώ και απευθύνεται στους 35.000 μαθητές από τους 100.000 που φοιτούν αυτή τη στιγμή στην Α’ Γυμνασίου.

Αφορά οικογένειές με χαμηλά εισοδήματα, ενώ σύμφωνα με τον φοροτεχνικό Σπύρο Σταρούλια είναι πιθανό να ευνοηθούν και οι πολύτεκνοι αλλά και οικογένειες με ΑΜΕΑ.

Το Sports Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γραφτεί το παιδί στον αθλητικό σύλλογο της επιλογής του.

Τα κριτήρια

Τα κριτήρια θα είναι εισοδηματικά και θα αφορά περίπου 35.000 μαθητές από τους συνολικά 100.000 που φοιτούν στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου.

Η διάταξη όπως αναγράφεται στο Ετήσιο Σχέδιο Δράσης 2024 του υπουργείου Παιδείας:

  • «Όπως σημειώνεται στο σχέδιο δράσης του Υπουργείου για το 2024 (σελ.107, κεφ. 8.2, “Αθλητισμός στο σχολείο”), προβλέπεται πρόγραμμα ενίσχυσης της άθλησης των παιδιών, παρέχοντας την ευκαιρία σε πολλούς μαθητές της Α’ Γυμνασίου να εγγραφούν σε Αθλητικούς Συλλόγους της αρεσκείας τους ενισχύοντας τον αναπτυξιακό αθλητισμό.
  • Με περίπου 100.000 μαθητές να απαρτίζουν τον πληθυσμό στον οποίο απευθύνεται το μέτρο, μόλις 35.000 θα δικαιούνται το ποσό των 300 ευρώ του voucher, οι οποίοι θα επιλεγούν κατά προτεραιότητα με βάση οικογενειακά και εισοδηματικά κριτήρια».Την παροχή ενός voucher για μαθητές της Α’ Γυμνασίου, ύψους 300 ευρώ, που θα ονομάζεται Sports Pass, έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας.Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως το sports pass θα είναι ένα voucher ύψους 300 ευρώ που αναμένεται να ενεργοποιηθεί το τρίτο τρίμηνο του 2024.

    Το νέο αυτό πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενίσχυση της άθλησης και αφορά ενίσχυση των εγγραφών των μαθητών σε αθλητικά σωματεία.

    Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ σήμερα ο φοροτεχνικός Σπύρος Σταρούλιας, πιθανότατα θα ευνοηθούν και οι Πολύτεκνοι αλλά και οικογένειες με ΑΜΕΑ.