Κλείνει το Google Pay για όλους – Τι θα έχουμε στα κινητά

Σταματάει τη λειτουργία του Google Pay η Google. Τι έρχεται στη θέση του και θα μπει στα κινητά μας.

Κλείνει το Google Pay για όλους - Τι θα έχουμε στα κινητά

Ο τερματισμός της δημοφιλούς υπηρεσίας ξεκινάει από τις ΗΠΑ και θα έρθει σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αναμένεται να σταματήσει στην Αμερική στις αρχές του καλοκαιριού.

Οπότε στις υπόλοιπες χώρες θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι και στις αρχές του φθινοπώρου.

Τι έρχεται στη θέση του Google Pay

Όπως έχει γίνει γνωστό, η εφαρμογή θα αντικατασταθεί πλήρως από το Google Wallet, που πιθανότατα θα έχετε ήδη στην συσκευή σας. Αν έχετε όμως παλιότερη συσκευή, ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμο.

To Google Wallet έρχεται με περισσότερες λειτουργίες, όπως το να κρατάει τα αεροπορικά μας εισιτήρια, τα εισιτήρια από συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις και τις κρατήσεις μας, ενώ δέχεται και τα πάσα μας για ΜΜΜ και άλλους χώρους.

Η Google θέλει να κάνει την μεταφορά όσο πιο ήπια γίνεται, για αυτό ενημερώνει τους χρήστες για την αλλαγή και τους επιτρέπει να μεταφέρουν δωρεάν τα ποσά που έχουν στον λογαριασμό τους, πίσω στις τράπεζές τους, μέχρι να κλείσει εντελώς την εφαρμογή. Μετά από αυτή την ημερομηνία, θα επιτρέψει στους χρήστες να διαχειριστούν τα ποσά που έχουν για λίγο ακόμα, όπως αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας.

Το Google Wallet θα παραμείνει φυσικά σαν προεπιλεγμένη εφαρμογή για ανέπαφες πληρωμές, εισιτήρια, πάσα και για ψηφιακά κλειδιά ή κυβερνητικές ταυτότητες.

Αρκετοί έχουν ακόμα την εφαρμογή του Google Pay και πληρώνουν με αυτή. Αν είστε ένας από αυτούς, κάντε άμεσα την μετάβαση σε Google Wallet. Αν δεν υποστηρίζεται από την συσκευή λόγω παλαιότητας, καλό θα ήταν να πάρετε μια πιο καινούρια ή να πληρώνεται απλά με τις κάρτες σας.