«Κλειστά» σχολεία τη Πέμπτη 11/1 – Τι αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί

Σε απεργία θα προχωρήσουν για αρκετές ώρες την Πέμπτη οι εκπαιδευτικοί, με αποτέλεσμα τα σχολεία να βάλουν άτυπο... λουκέτο.

«Κλειστά» σχολεία τη Πέμπτη 11/1 - Τι αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στην εκπαίδευση με πρωτοβουλία της κυβέρνησης…

Για το λόγο αυτό στάση εργασίας κήρυξαν οι εκπαιδευτικοί για την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου από τις 11:00 έως τις 14:00.

Πιο συγκεκριμένα, θέλουν να παρευρεθούν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Προφανώς τα σχολεία δεν θα είναι κλειστά, απλώς μεγάλη μερίδα των εκπαιδευτικών θα απουσιάζει.

Η ανακοίνωση που βγήκε από τη ΔΟΕ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην φοιτητική/πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου στις 12 στα Προπύλαια (και στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα). Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων, προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00.

Η ανακοίνωση από την ΟΛΜΕ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει την Πέμπτη στάση εργασίας 11 π.μ. – 2 μ.μ. «Έχουμε χρέος ως εκπαιδευτικοί στη νέα γενιά να αντιπαλέψουμε τόσο τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων όσο και την επιχειρηματική λειτουργία του Δημόσιου Πανεπιστημίου», αναφέρει στο κάλεσμά της διεκδικώντας:

-Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία και σύγχρονες σπουδές.

-Όχι στην κατάργηση του άρθρου 16 – όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

-Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών μας.

-Πτυχία με αξιοκρατία και αξία.

-Δουλειά για όλους/ες – δουλειά με δικαιώματα.

Κλειστά σχολεία αύριο 10/1 λόγω κακοκαιρίας – Οι περιοχές

Βαθύ Αυλίδας

Κατόπιν απόφασης της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, διακόπτεται προσωρινά για αύριο Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, η λειτουργία του Δημοτικού σχολείου Βαθέος Αυλίδας, λόγω προγραμματισμένης διακοπής ηλεκτροδότησης στην ευρύτερη περιοχή, για την υλοποίηση εργασιών από τη ΔΕΔΔΗΕ.

Σαμοθράκη

Στην απόφαση να μη λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία της Σαμοθράκης προχώρησε ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο ακριτικό νησί.

Φλώρινα

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν και τα ΚΔΑΠ Δήμου Φλώρινας. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Λάρισα

Την αναστολή τριών σχολικών μονάδων της Λάρισας λόγω έκτακτης βλάβης στο σύστημα θέρμανσης αποφάσισε με σχετικές ανακοινώσεις ο Δήμος Λαρισαίων. Ειδικότερα, πρόκειται για τις εξής:

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

Ειδικό Νηπιαγωγείο Λάρισας

ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ Δήμου Λαρισαίων

Η αναστολή λειτουργίας ισχύει μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου 2024.

Πυλαία

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο τα συστεγαζόμενα 2ο νηπιαγωγείο και 4ο δημοτικό σχολεία της Πυλαίας την Τρίτη 9/1 και Τετάρτη 10/1. Από το πρωί της Κυριακής συνεργεία του δήμου εργάζονται αδιάκοπα στον χώρο του σχολείου για την ομαλοποίηση των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία, συνεργαζόμενα και με τα συνεργεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την επαναλειτουργία του φυσικού αερίου. Το τελευταίο είναι και το σημαντικότερο πρόβλημα για την επαναλειτουργία του σχολείου που πρέπει να θερμανθεί.