Κλείνουν τρεις μέρες τα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα – Οι ημερομηνίες

Με κλειστά τα σούπερ μάρκετ θα πορευτούμε για τρεις μέρες στην Ελλάδα. Πότε θα μείνουν κλειστά.

Κλείνουν τρεις μέρες τα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα - Οι ημερομηνίες

Γνωστό έχει γίνει εδώ και λίγες μέρες το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ για 3 μέρες.

Ανακοινώθηκε ότι θα μπει… λουκέτο στις αλυσίδες τροφίμων λόγω του προγράμματος του Πάσχα.

Ποιες είναι οι ημερομηνίες που θα μείνουν χωρίς σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα

Πότε μπαίνει “λουκέτο” στα σούπερ μάρκετ – Οι ημερομηνίες

Συγκεκριμένα, θα μείνουν κλειστά ανήμερα του Πάσχα στις 5 Μαΐου, την Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη στις 7 Μαΐου λόγω της μεταφοράς της αργίας του Πάσχα.

Μένουν κλειστές και οι τράπεζες

Πάγωμα συναλλαγών στις τράπεζες για έξι ημέρες φέρνουν το Πάσχα των Ορθόδοξων και η μεταφορά της Πρωτομαγιάς και αυτό με τη σειρά του προκαλεί προβληματισμό στους καταναλωτές.

Λόγω της εορτής του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται από την Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου, θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη.

Ζήτημα πλέον είναι πώς θα καταβληθούν οι μισθοδοσίες αλλά και κατά περίπτωση ακόμη και το «δώρο Πάσχα» για κάποιες επιχειρήσεις.

Οι μεταφορές θα εκτελεστούν κανονικά, αλλά με ημερομηνία αξίας την Τετάρτη 8 Μαΐου. Για την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τετάρτη 8 Μαΐου.

Οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου. Επίσης, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 3 Μαΐου, τη Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη 7 Μαΐου.