Κλείνουν ξανά τα σχολεία για 2 μέρες – Ημερομηνία στο έκτακτο λουκέτο

Τα σχολεία σε πολλές περιοχές θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 λόγω των ευρωεκλογών.

Κλείνουν ξανά τα σχολεία για 2 μέρες - Ημερομηνία στο έκτακτο λουκέτο

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές που θα επηρεαστούν από το κλείσιμο των σχολείων είναι αυτοί του Δημοτικού, καθώς είναι τα μόνα που δεν θα λειτουργήσουν. Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα έχουν ήδη ολοκληρώσει το σχολικό έτος ενώ οι Πανελλήνιες θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Στην Ελλάδα, οι εκλογές Πραγματοποιούνται πάντα Κυριακή και έτσι θα πραγματοποιηθούν στις 9 Ιουνίου 2024.

Να υπενθυμίσουμε πως τα σχολεία σε κάθε εκλογική αναμέτρηση κλείνουν δύο ημέρες. Κλείνουν δηλαδή  την Παρασκευή και την Δευτέρα.

Κατά συνέπεια, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 7 Ιουνίου και την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές τις ημέρες δεν θα διεξαχθούν ούτε οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις αλλά ούτε και Πανελλαδικές.

Πώς να Ψηφίσετε στις Εκλογές της Ελλάδας: Οδηγός για τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους Πολίτες

Η διαδικασία της ψήφου είναι ένα σημαντικό κομμάτι της δημοκρατίας και αποτελεί το δικαίωμα και το καθήκον κάθε πολίτη. Εάν είστε Έλληνας πολίτης ή πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ψηφίζει στην Ελλάδα, υπάρχουν ορισμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να ασκήσετε το δικαίωμά σας:

Εύρεση του Εκλογικού Κέντρου: Το εκλογικό κέντρο σας βασίζεται στη διεύθυνση κατοικίας σας. Μπορείτε να βρείτε τις απαιτούμενες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ψήφος μέσω Επιστολικής Ψήφου: Εάν επιθυμείτε να ψηφίσετε χρησιμοποιώντας τον νεοσύστατο μηχανισμό επιστολικής ψήφου, έπρεπε να εγγραφείτε στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους μέσω ταχυδρομείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Εσωτερικών. Η προθεσμία έληξε στις 29 Απριλίου 2024.

Ταυτοποίηση: Θα πρέπει να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή ασφαλιστικό βιβλιάριο. Επιπλέον, η ταυτοποίηση μπορεί να γίνει και μέσω της εφαρμογής ψηφιακής ταυτότητας.

Ψηφοφόρος με Αναπηρία: Αν είστε ψηφοφόρος με αναπηρία, έχετε το δικαίωμα να ψηφίσετε αυτοπροσώπως σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους σε κάθε εκλογικό κέντρο. Μπορείτε να επιτρέψετε τη συνοδεία σας από ένα άτομο στην οθόνη, κατόπιν αξιολόγησης του προέδρου της εφορευτικής επιτροπής του εκλογικού τμήματος. Επίσης, επιτρέπεται η συντροφιά σκύλου.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στις εκλογές είναι ένα σημαντικό μέρος της δημοκρατικής διαδικασίας. Κάθε φωνή μετράει, και μέσω της ψήφου σας μπορείτε να επηρεάσετε τη μελλοντική πορεία της χώρας αλλά και της Ευρώπης.