Κλειστά σχολεία 11/6: Λουκέτο λόγω καύσωνα – Η ανακοίνωση και οι περιοχές

Πολλά σχολεία στη χώρα μας θα μείνουν κλειστά αύριο Τρίτη 11/6 λόγω του καύσωνα. Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν.

Κλειστά σχολεία 11/6: Λουκέτο λόγω καύσωνα - Η ανακοίνωση και οι περιοχές

Ανατροπή θα έχουμε αύριο Τρίτη 11/6 με τα σχολεία στη χώρα μας λόγω της ζέστης…

Υπάρχει σε διάφορες περιοχές απόφαση για τα κλειστά σχολεία και όσο περνάει η ώρα η λίστα θα μεγαλώνει.

Σε ποιες περιοχές έχει αποφασιστεί μέχρι τώρα το κλείσιμο των σχολείων από την κυβέρνηση;

Οι περιοχές με κλειστά σχολεία τη Τρίτη 11/6

Όπως προκύπτει, η ζέστη φέρνει κλειστά σχολεία και αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μετεώρων. Ειδικότερα, βάσει επίσημης απόφασης του Δήμου για την ασφάλεια των μαθητών Δημοτικά και Νηπιαγωγεία αναδιαμορφώνουν το ωράριο τους, με τα μαθήματα να τελειώνουν υποχρεωτικά στις 11:30 το πρωί.

Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλου μειώνονται οι σχολικές ώρες σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για τρεις μέρες ήτοι από την Τρίτη 11 έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου αυστηρά μέχρι τις 11:30 και μετά τα σχολεία κλείνουν.

Με αποφαση του Δημάρχου Ερέτριας ανακοινώθηκαν κλειστά σχολεία για τον καύσωνα. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Νικόλαος Γουρνής για την προστασία των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το κύμα καύσωνα προχωρά σε αναστολή λειτουργίας όλων των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών και των Παιδικών Σταθμών της περιοχής από την Τρίτη 11 Ιουνίου μέχρι την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Η εν λόγω απόφαση έρχεται σε συνέχεια των προειδοποιήσεων από πλευράς μετεωρολόγων ότι ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει στα ύψη με την θερμοκρασία να αγγίζει τοπικά μέχρι και τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το Εκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ, το εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που καλύπτει τις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο και συνοδεύεται από πολύ θερμές αέριες μάζες επεκτείνεται σταδιακά ανατολικότερα και θα προκαλέσει στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες από την Τρίτη (11-6-2024) έως και την Παρασκευή (14-6-2024). Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια, σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα.

Σύμφωνα με απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα από αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 θα μείνουν κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού.

Οι Παιδικοί Σταθμοί,τα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π ΜεΑ του δήμου Χαλκιδέων θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Η αναστολή λειτουργίας κρίθηκε απαραίτητη για την προστασία των μαθητών από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ο Δήμος Τρικκαίων λαμβάνει μέτρα για τον επερχόμενο καύσωνα και τη προστασία πολιτών, παιδιών, εκπαιδευτικών αποφασίζοντας ότι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) θα λειτουργούν μέχρι τις 11:30, κατά το τριήμερο 11, 12, 13 Ιουνίου 2024. Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων. Τα ΚΔΑΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ», «ΦΡΟΥΡΙΟ», «ΟΜΟΝΟΙΑ» παραμένουν κλειστά το τριήμερο 11, 12, 13 Ιουνίου 2024. Στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» η α΄ βάρδια θα λειτουργεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ενώ δε θα λειτουργήσει η β΄ βάρδια, το ίδιο διάστημα (11, 12, 13 Ιουνίου).

Η λίστα ανανεώνεται διαρκώς…

Τι θα γίνει με τα σχολεία στη Αττική και τις Πανελλήνιες

Μέσα στις επόμενες ώρες θα γίνει και σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας αλλά και από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, καθώς ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον Βασίλη Κικίλια.

Να σημειωθεί πως η διεξαγωγή των Πανελληνίων δεν θα επηρεαστεί από τη λειτουργία ή όχι των σχολείων.

Η περιφέρεια Αττικής δεν έχει κάποια εμπλοκή πέρα από το να είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που κηρυχθεί από το Υπουργείο η Αττική σε κατάσταση υψηλής κινητοποίησης. Σε αυτή την περίπτωση θα παράσχει υδροφόρες και μηχανήματα έργου όπου της ζητηθεί.