Κοινωνικός τουρισμός 2024: Ανατροπή και παράταση – Η νέα ημερομηνία

Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε τις αιτήσεις για το φετινό πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού;

Κοινωνικός τουρισμός 2024: Ανατροπή και παράταση - Η νέα ημερομηνία

Πρέπει να σπεύσετε να κάνετε αίτηση εγκαίρως αν θέλετε να πάρετε μέρος.

Πήρε παράταση η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό.

Μέχρι πότε η αίτηση για τον κοινωνικό τουρισμό 2024

Ο Κοινωνικός Τουρισμός, όπως είναι γνωστό το «Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2024 – 2025» της ΔΥΠΑ παίρνει παράταση μέχρι αύριο (11/6), με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην πλατφόρμα μέχρι τις 10:00 το πρωί της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ ανοικτή παραμένει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο «Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2024-2025» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), ανεξαρτήτως του ΑΦΜ των δικαιούχων, από σήμερα Δευτέρα 10 Ιουνίου 00:00 έως και αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου και ώρα 10:00.

Το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ θα ξεκινήσει 1 Ιουλίου και αφορά σε 300.000 επιταγές, με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 43% από πέρυσι, ενώ συνολικά, ο προϋπολογισμός του προγράμματος έχει τετραπλασιαστεί την τελευταία 5ετία.

Πως να κάνετε αίτηση

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα, συμμετοχή για πρώτη φορά) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/koinonikos-tourismos

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ). Η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των ενδιαφερόμενων δικαιούχων.