Κοινωνικός τουρισμός 2024: Κάντε τζάμπα διακοπές – Πότε αρχίζει

Άλλο ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα τουρισμού μετά το "Τουρισμός για όλους". Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Κοινωνικός τουρισμός 2024: Κάντε τζάμπα διακοπές - Πότε αρχίζει

Δεν υπάρχει μόνο ο τουρισμός για όλους. Υπάρχει και ο Κοινωνικός τουρισμός…

Πρόκειται για πρόγραμμα που εξασφαλίζει δωρεάν διακοπές στους δικαιούχους του.

Τι πρέπει να ξέρετε όσοι ενδιαφέρεστε να πάρετε μέρος και να διεκδικήσετε το voucher.

Πότε θα ξεκινήσει φέτος ο Κοινωνικός Τουρισμός 2024

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, o νέος κύκλος του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2024 της ΔΥΠΑ (πρ. ΟΑΕΔ) θα ανοίξει λίγο πριν το καλοκαίρι.

Το 2021, ο κοινωνικός τουρισμός είχε ξεκινήσει τη Δευτέρα 24 Μαΐου και «έτρεξε» κατά την περίοδο 1η Αυγούστου 2021 μέχρι 31 Ιουλίου 2022.

Το 2022, οι αιτήσεις των δικαιούχων του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού ξεκίνησαν τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.

Το 2023, η πλατφόρμα για τις αιτήσεις, για τον κοινωνικό τουρισμό άνοιξε στις 30 Μαΐου.

Για φέτος, στο Υπουργείο προσανατολίζονται στις ίδιες ημερομηνίες, ίσως και λίγο αργότερα… με αυξημένες όμως επιδοτήσεις και στόχευση σε συγκεκριμένες περιοχές, οι οποίες θα θεωρούνται «προνομιούχες».

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι του προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο. Το πρόγραμμα επιδοτεί και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Ποιοι μπορούν να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού απευθύνεται σε όσους:

Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι 50 ημέρες εργασίας.

Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

Κριτήρια μοριοδότησης αποτελούν το δηλωθέν ετήσιο εισόδημα ( θα τηρηθούν τα κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης) και ο αριθμός των ανήλικων τέκνων.

Το πρόγραμμα καταρτίζεται από σχετική ΚΥΑ που εκδίδεται κάθε χρόνο, βάσει της οποίας, στη συνέχεια, δημοσιεύεται Δημόσια Πρόσκληση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης με τους λεπτομερείς όρους και τις προϋποθέσεις αυτού. Η Δημόσια Πρόσκληση αναρτάται στον Διαδικτυακό τόπο της ΔΥΠΑ.

Το πρόγραμμα διαρκεί δώδεκα (12) μήνες. Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης και λήξης αυτού ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Μετέπειτα, προγραμματίζεται και η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) που απευθύνεται αποκλειστικά σε συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες (τ. ΟΑΕΕ).