Κολοκυθοκεφτέδες: Όλα τα μυστικά για εγγυημένη επιτυχία

Τους κολοκυθοκεφτέδες μπορείτε να τους απολαύσετε με ένα ντιπ γιαουρτιού ή σκέτους, συνοδεύοντας το αγαπημένο σας κρασί ή ούζο!

Κολοκυθοκεφτέδες: Όλα τα μυστικά για εγγυημένη επιτυχία

Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι από τα πιο αγαπημένα ελληνικά μεζεδάκια, ιδανικοί για κάθε περίσταση! Τραγανοί απ’ έξω, αφράτοι και αρωματικοί από μέσα, συνδυάζουν τη φρεσκάδα του κολοκυθιού με τα μεσογειακά αρώματα των μυρωδικών και τη βελούδινη υφή της φέτας.

Υλικά (για περίπου 15 κολοκυθοκεφτέδες)

  • 3 μεγάλα κολοκύθια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή φρυγανιά
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Στύψιμο του κολοκυθιού

    • Τρίψτε τα κολοκύθια στον χοντρό τρίφτη και βάλτε τα σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι. Αφήστε τα για 20 λεπτά και μετά πιέστε τα καλά με τα χέρια ή με ένα πανί για να φύγουν τα περιττά υγρά.
  2. Ανακάτεμα υλικών

    • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το κολοκύθι, τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά, τη φέτα, το αυγό, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι.
  3. Σχηματισμός και τηγάνισμα

    • Πλάστε μικρά κεφτεδάκια και περάστε τα ελαφρώς από λίγο αλεύρι αν θέλετε έξτρα τραγανή κρούστα.
    • Ζεστάνετε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τους μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  4. Σερβίρισμα

    • Τοποθετήστε τους κολοκυθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε ζεστούς με γιαούρτι ή τζατζίκι.

Tips για τους τέλειους κολοκυθοκεφτέδες

Στύψτε καλά τα κολοκύθια! Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα για να μη γίνουν νερουλοί οι κεφτέδες σας.
Μην παραλείψετε το μπέικιν πάουντερ – βοηθάει να γίνουν πιο αφράτοι.
Μπορείτε να τους ψήσετε στον φούρνο για μια πιο ελαφριά εκδοχή, στους 200°C για 20-25 λεπτά.
Προσθέστε λίγο ξύσμα λεμονιού για έξτρα φρεσκάδα και γεύση.