Λογαριασμοί ρεύματος: Νέες μετρήσεις «σκοτώνουν» τους έναντι και τους εκκαθαριστικούς

Αναφορικά με το κεφάλαιο «Λογαριασμοί ρεύματος» θα υπάρξουν νέες μετρήσεις που σκοτώνουν τους έναντι από τους εκκαθαριστικούς.

Λογαριασμοί ρεύματος: Νέες μετρήσεις «σκοτώνουν» τους έναντι και τους εκκαθαριστικούς

Αναφορικά με το κεφάλαιο «Λογαριασμοί ρεύματος» θα υπάρξουν νέες μετρήσεις, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να σκοτώνουν τους έναντι από τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς.

Πιο συγκεκριμένα αξίζει να τονίσουμε πως μέσα στο 2024 ενεργοποιείται η έναρξη των καταμετρήσεων των «ρολογιών» ηλεκτρικού ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ σε μηνιαία βάση.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι διαφοροποιούνται σύντομα τα πάντα στο πεδίο της καταμέτρησης ηλεκτρικού ρεύματος καθώς εφεξής καταργούνται οι έναντι λογαριασμοί ρεύματος με κατά προσέγγιση χρεώσεις.

Κεφάλαιο «Λογαριασμοί Ρεύματος» – Νέες μετρήσεις

Το 2024 ενεργοποιείται η έναρξη των καταμετρήσεων των «ρολογιών» ηλεκτρικού ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ σε μηνιαία βάση.
Αλλάζουν τα πάντα στο πεδίο της καταμέτρησης ηλεκτρικού ρεύματος καθώς εφεξής καταργούνται οι έναντι λογαριασμοί ρεύματος με κατά προσέγγιση χρεώσεις.

Ειδικότερα όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο ΔΕΔΔΗΕ θα μετράει πλέον τις καταναλώσεις μήνα – μήνα τελειώνοντας έτσι τους έναντι και τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς. Οι αλλαγές που προωθούνται θα έχουν ως αποτέλεσμα σε κάθε λογαριασμό τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσουν να πληρώνουν για την ενέργεια που έχουν πραγματικά καταναλώσει.

«Δώσαμε εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ και από τους πρώτους μήνες του 2024 -θα δούμε σε ποιο μήνα θα γίνει- ο ΔΕΔΔΗΕ θα μετράει πλέον κάθε μήνα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ενέργειας και πρόσθεσε πως έχει λάβει τις διαβεβαιώσεις από τον Διαχειριστή ότι διαθέτει το προσωπικό για να «πυκνώσει» τις επισκέψεις σε όλα τα «ρολόγια» ανά την επικράτεια.

Αυτή τη στιγμή οι καταναλωτές πληρώνουν τρεις λογαριασμούς που είναι κατ’ εκτίμηση και στον τέταρτο γίνεται εκκαθάριση με την πραγματική κατανάλωση.