«Λουκέτο» σε πασίγνωστο σινεμά της Αθήνας – Ποιος ο λόγος

Τίτλοι τέλους μπαίνουν σήμερα για ένα από τα σημαντικότερα και ιστορικότερα σινεμά της Αθήνας.

«Λουκέτο» σε πασίγνωστο σινεμά της Αθήνας - Ποιος ο λόγος

Άλλη μια παλιά επιχείρηση με πολλά χιλιόμετρα στην Ελληνική αγορά βάζει λουκέτο

Ο λόγος για το σινεμά Ιντεάλ, που έχει γράψει μεγάλη ιστορία εδώ και τόσα χρόνια στην Αθήνα.

Κλείνει σήμερα μετά από πολυετή παρουσία με μια τελευταία προβολή.

Από πότε λειτουργούσε το σινεμά

Σταματάει τη λειτουργία του ο ιστορικός κινηματογράφος ΙΝΤΕΑΛ, που από το 1921, οπότε και ξεκίνησε τη λειτουργία του στην οδό Πανεπιστημίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως είναι γνωστό, έχει υποδεχθεί και διαμορφώσει ολόκληρες γενιές σινεφίλ και θα λείψει πολύ από τους σύγχρονους λάτρεις του σινεμά στο κέντρο της Αθήνας.

Πως γίνεται το μεγάλο φινάλε

Η τελευταία προβολή έχει προγραμματιστεί για απόψε Παρασκευή (29.12.2023) στις 22:00, με την ταινία Pulp Fiction του Κουέντιν Ταραντίνο. Τα εισιτήρια, όπως ήταν αναμενόμενο, έγιναν ανάρπαστα μέσα σε ελάχιστες ώρες. Όμως, οι διοργανωτές σημειώνουν ότι «θα υπάρχει λίστα αναμονής στην είσοδο του σινεμά σε περίπτωση διαθέσιμων θέσεων, καθώς αντιλαμβανόμαστε (και θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετήσουμε) την επιθυμία όλων εσάς που θέλετε να βρίσκεστε στο ΙΝΤΕΑΛ σε αυτήν τη σημαδιακή τελευταία του προβολή».

Με τι θα αντικατασταθεί

Το κλείσιμο σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για τον διάσημο κινηματογράφο, ενώ αλλαγή τοπίου διαπιστώνεται στο κέντρο της Αθήνας, καθώς ο Ιντεάλ ήταν η παλαιότερη εν λειτουργία αίθουσα.

Οι διαχειριστές του, τα αδέλφια Σπέντζου, παραδίδουν τα κλειδιά του στον ξενοδοχειακό όμιλο Μήτση στον οποίο εκμισθώθηκε από τον e-ΕΦΚΑ το κτίριο του Τσίλλερ εμβαδού 8.000 τ.μ., εκ των οποίων τα 830 στεγάζουν τον κινηματογράφο.