Λουκουμάδες με σοκολάτα – Η απόλυτη λιχουδιά για όλη την οικογένεια
Αφράτοι, τραγανοί λουκουμάδες γεμάτοι σοκολάτα, ένα γλυκό που λιώνει στο στόμα και απογειώνει κάθε γλυκιά στιγμή!
Οι λουκουμάδες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά ελληνικά γλυκά, που δεν λείπουν ποτέ από γιορτές, πανηγύρια ή απλές καθημερινές οικογενειακές στιγμές. Σε αυτή την εκδοχή, τους δίνουμε μια μοντέρνα και πλούσια νότα προσθέτοντας σοκολάτα – είτε σαν γέμιση είτε σαν επικάλυψη. Το αποτέλεσμα; Ένας γλυκός πειρασμός που δεν μπορείς να σταματήσεις στο ένα κομμάτι!
Λουκουμάδες με σοκολάτα -Χρόνος προετοιμασίας
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα
– Προετοιμασία: 15′
– Αναμονή (φούσκωμα): 30′
– Τηγάνισμα & σερβίρισμα: 15′
Υλικά:
Για τη ζύμη:
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7 γρ.)
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 400 ml χλιαρό νερό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σοκολάτα:
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. μέλι (προαιρετικά)
Για το τηγάνισμα:
Ηλιέλαιο ή σπορέλαιο (αρκετό για βαθύ τηγάνισμα)
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
Σε μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με κουτάλα ή το χέρι μέχρι να έχουμε έναν παχύρρευστο, ελαστικό χυλό. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά να φουσκώσει.
Ετοιμάζουμε τη σοκολάτα:
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε και προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία. Προσθέτουμε το μέλι αν θέλουμε επιπλέον γλυκύτητα.
Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες:
Ζεσταίνουμε λάδι σε βαθιά κατσαρόλα. Με δύο κουταλάκια ή με το χέρι (βουτηγμένο στο νερό), ρίχνουμε μπαλάκια από τη ζύμη στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε λίγα λίγα μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Βγάζουμε και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε:
Περιχύνουμε με τη ζεστή σοκολάτα και (προαιρετικά) πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι, ινδοκάρυδο ή χοντρό αλάτι για έξτρα ένταση.
Tips:
- Για πιο τραγανή υφή, τηγανίστε σε καλά ζεσταμένο λάδι στους 180°C.
- Αν θέλετε λουκουμάδες με γέμιση σοκολάτας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σακούλα ζαχαροπλαστικής για να «γεμίσετε» τους λουκουμάδες μετά το τηγάνισμα.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κουβερτούρα με πραλίνα φουντουκιού για πιο παιδική γεύση.
Ακολούθησε το Onlinepress.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις