Μάχη πολυεθνικών γιγάντων για τον Μπέλιγχαμ

Στο όνομα και το πρόσωπο του Τζουντ Μπέλιγχαμ γίνεται μεγάλη μάχη ανάμεσα στις πολυεθνικές δείχνοντας πόσο μεγάλη αξία έχει ο Άγγλος σταρ.

Μάχη πολυεθνικών γιγάντων για τον Μπέλιγχαμ

Ο Αγγλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, Τζουντ Μπέλιγχαμ, είναι αυτή τη στιγμή ο παίκτης σε όλο τον κόσμο με την υψηλότερη αξία στη μεταγραφική αγορά. Μετά από μια πολύ επιτυχημένη πρώτη σεζόν στην πρωταθλήτρια Ευρώπης η τιμή του έχει φτάσει πλέον τα 280 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα για χάρη του «ερίζουν» οι δύο μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες αθλητικών ειδών στον κόσμο, Nike και Αdidas. Ο Αγγλος άσος έχει συμβόλαιο με τη γερμανική εταιρία, αλλά η Nike τού προσφέρει συμβόλαιο ζωής και μάλιστα τού δίνει προνόμια, που είχε δώσει μόνο στον θρυλικό Μάικλ Τζόρνταν!

Η εταιρία των ΗΠΑ είχε υπογράψει πολευετές συμβόλαιο με τον κορυφαίο όλων των εποχών στο ΝΒΑ και μόνο από τις πωλήσεις των παπουτσιών «Air Jordan» είχε βάλει στα ταμεία της πέντε δισ. δολάρια.

Το ίδιο θέλει να κάνει με τον Μπέλιγχαμ, στον οποίο έχει προσφέρει δεκάδες εκατ. ευρώ και παπούτσια με τ’ όνομα του για να πάρει τα εμπορικά δικαιώματα του. Η Αdidas όμως δεν πρόκειται να τον αφήσει να φύγει έτσι εύκολα και ετοιμάζει μια ανάλογη πρόταση για να κρατήσει την εκμετάλλευση του ονόματος του.