Μακρόν: «Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας γίνεται με λάθος τρόπο»

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε πως η καταπολέμηση της βίας δε σημαίνει ισοπέδωση των πάντων στη Γάζα.

Μακρόν: «Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας γίνεται με λάθος τρόπο»

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε εκ νέου σήμερα το Ισραήλ ότι καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν σημαίνει “ισοπέδωση των πάντων στη Γάζα”, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για εκεχειρία “που θα οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους”.

“Καθώς οι εβδομάδες περνούν, δεν μπορούμε να αφήσουμε να εδραιωθεί η ιδέα ότι αποτελεσματική καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα μπορούσε να σημαίνει ισοπέδωση των πάντων στη Γάζα ή επίθεση αδιακρίτως εναντίον αμάχων και θύματα μεταξύ των άμαχων”, δήλωσε ο αρχηγός του κράτους στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 5.

“Για τον λόγο αυτό, ενώ αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην προστασία του καταπολεμώντας την τρομοκρατία, ζητούμε την προστασία αυτών των ανθρώπων και μια εκεχειρία που οδηγεί σε κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους”, τόνισε.

Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε από τους Ισραηλινούς “να σταματήσουν αυτή την αντιμετώπιση γιατί δεν είναι κατάλληλη, γιατί όλες οι ζωές αξίζουν και τις προστατεύουμε”.

Ο Μακρόν υπεραμύνθηκε της “συνεκτικής” και “δίκαιης αντιμετώπισης” της Γαλλίας, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι αυτή “δεν ευχαριστεί καμία πλευρά”. “Πιστεύω ότι (η απάντηση αυτή) ανταποκρίνεται στη διπλωματική μας ιστορία”, όπως και “στις αξίες (και) στα συμφέροντά μας”, τόνισε.