Μεγάλη αλλαγή στα ΜΜΜ – Πως θα μπαίνουμε μέσα όλοι

Τα πάνω κάτω θέλει να φέρει το Υπουργείο Μεταφορών στον τρόπο που εισερχόμαστε στα ΜΜΜ.

Μεγάλη αλλαγή στα ΜΜΜ - Πως θα μπαίνουμε μέσα όλοι

Ριζικές οι αλλαγές που έρχονται το επόμενο διάστημα στα ΜΜΜ…

Μέχρι τώρα όλοι μπαίναμε με χάρτινο εισιτήριο, όμως φαίνεται πως αυτό θα αποτελέσει παρελθόν.

Τι σχεδιάζει το Υπουργείο Μεταφορών σχετικά με το πως θα μπαίνουν οι επιβάτες στα ΜΜΜ.

Φεύγουν τα χάρτινα εισιτήρια – Τι έρχεται στα ΜΜΜ

Με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, θέλει να περιορίσει τα χάρτινα εισιτήρια για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Γι’ αυτό το λόγο εισάγει τον τρόπο πληρωμής Tap’N’Pay που για το εισιτήριο θα αρκεί η τραπεζική κάρτα του επιβάτη ή το κινητό του.

Όπως είπε η υφυπουργός Μεταφορών στο ΑΠΕ, κ. Αλεξοπούλου «Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την εφαρμογή του νέου συστήματος πληρωμής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και της Αθήνας καθώς ήδη σε κάποιες πόλεις, όπως η Κέρκυρα και η Λάρισα, η υπηρεσία προσφέρεται. Σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή και στην πρωτεύουσα με αφετηρία τις γραμμές express που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο ενώ ως το τέλος του 2024 θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα λεωφορεία».

Και συνέχισε λέγοντας «Το Tap’N’Pay θα επιτρέπει στον επιβάτη να επιβιβάζεται στα ΜΜΜ της πρωτεύουσας, απλά πλησιάζοντας την τραπεζική του κάρτα (είτε την ίδια, είτε το ψηφιακό αντίγραφό της στο κινητό τηλέφωνο) στον ειδικό αναγνώστη στα επικυρωτικά μηχανήματα δίχως να χρειάζεται να εκδώσει τις ATH.ENA Ticket και ATH.ENA Card αν και θα συνεχίσουν να προσφέρονται ως εναλλακτική επιλογή καθώς υπάρχουν πολλοί πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες».

Κατέληξε λέγοντας «Το νέο σύστημα παρέχει τη δυνατότητα υποστήριξης MaaS (Mobility as a Service), για διασύνδεση με εφαρμογές συνεργατών κινητικότητας όπως ταξί, ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά ποδήλατα, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Επιπλέον, με το Tap’N’Pay περιορίζονται οι εκδόσεις χάρτινων εισιτηρίων με αποτέλεσμα να μειωθεί σε σημαντικό βαθμό η ρύπανση του περιβάλλοντος».