Μεγάλη προσοχή: Γεμάτη πλαστά χαρτονομίσματα του ευρώ η αγορά

Η αγορά έχει γεμίσει με πλαστά χαρτονομίσματα και γι' αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην πέσουμε θύματα και πέσει στα χέρια μας ένα τέτοιου τύπου χαρτονόμισμα.

Μεγάλη προσοχή: Γεμάτη πλαστά χαρτονομίσματα του ευρώ η αγορά

Η αγορά έχει γεμίσει πλέον με πλαστά χαρτονομίσματα του ευρώ και γι’ αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην πέσουμε θύματα και πέσει στα χέρια μας ένα τέτοιου τύπου χαρτονόμισμα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε πως προέβη σε 14 συλλήψεις σε σχέση με πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και συνολικής ονομαστικής αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Από εκεί και πέρα όλα αυτά τα χαρτονομίσματα περνούσαν χωρίς να εντοπισθούν από τα ATM και άλλες συσκευές και διακινούνταν και στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να μπορούσαν να βρεθούν στην κατοχή μας.

Τέλος, με έδρες τη Νάπολη, τη Ρώμη και τη Βαρκελώνη, μια συμμορία προσώπων πακιστανικής καταγωγής διακινούσε τα χαρτονομίσματα στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ισπανία.

Γεμάτη πλαστά χαρτονομίσματα η αγορά – Μεγάλη προσοχή στα πορτοφόλια σας

Η συμμορία είχε έδρα τη Νάπολη, Ρώμη και τη Βαρκελώνη.

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε πως προέβη σε 14 συλλήψεις σε σχέση με πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και συνολικής ονομαστικής αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, τα οποία περνούσαν χωρίς να εντοπισθούν από τα ATM και άλλες συσκευές και διακινούνταν και στην Ελλάδα.

«Τα χαρτονομίσματα που παράγονταν από την οργάνωση, ήταν χειροποίητα και πολύ υψηλής ποιότητας, καθώς χρησιμοποιούσαν ειδικά μελάνια, υδατογραφήματα και διάφορα στοιχεία σχεδιασμένα για να παρακάμπτουν τους μηχανισμούς εντοπισμού», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Ισπανικής Εθνικής Αστυνομίας Ελίσα Ρεμπόλο.

Με έδρες τη Νάπολη, τη Ρώμη και τη Βαρκελώνη, μια συμμορία προσώπων πακιστανικής καταγωγής διακινούσε τα χαρτονομίσματα στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Ισπανία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία διευκρίνισε πως συνέλαβε διακινητές των πλαστών χαρτονομισμάτων στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και στο σταθμό λεωφορείων της πόλης. Και στις δύο περιπτώσεις είχαν στην κατοχή τους πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 70.000 ευρώ.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν δυνάμεις στην Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο αφού μεγάλοι αριθμοί πλαστών χαρτονομισμάτων ανακαλύφθηκαν στη Βαρκελώνη.

Σε 14 συλλήψεις σχετικά με την παραγωγή πλαστών χαρτονομισμάτων των 100 ευρώ, τα οποία διακινούνταν σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές στην Ισπανία.

«Τα χαρτονομίσματα που παράγονταν από την οργάνωση, ήταν χειροποίητα και πολύ υψηλής ποιότητας, καθώς χρησιμοποιούσαν ειδικά μελάνια, υδατογραφήματα και διάφορα στοιχεία σχεδιασμένα για να παρακάμπτουν τους μηχανισμούς εντοπισμού», ανέφερε το Σάββατο η εκπρόσωπος της Ισπανικής Εθνικής Αστυνομίας, Ελίσα Ρεμπόλο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, εντοπίστηκαν χαρτονομίσματα συνολικής ονομαστικής αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ η «ποιότητά» τους ήταν τέτοια που κατάφερναν να περνούν ακόμα και από ΑΤΜ.

Πίσω από την υπόθεση βρίσκεται μια συμμορία ατόμων με καταγωγή από το Πακιστάν, οι οποίοι διακινούσαν τα χαρτονομίσματα σε Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα και Ισπανία, όπως ανέφερε η αστυνομία.

Διευκρίνισε δε πως συνέλαβε διακινητές των πλαστών χαρτονομισμάτων στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και στο σταθμό λεωφορείων της πόλης. Και στις δύο περιπτώσεις είχαν στην κατοχή τους πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 70.000 ευρώ.

Επισημαίνεται πως στην διεθνή αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν δυνάμεις στην Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Αρχισε τον περασμένο Νοέμβριο, αφού μεγάλοι αριθμοί πλαστών χαρτονομισμάτων ανακαλύφθηκαν στη Βαρκελώνη.

Η ισπανική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε το Σάββατο σε 14 συλλήψεις για υπόθεση πλαστών χαρτονομισμάτων των 100 ευρώ, συνολικής αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, τα οποία μάλιστα περνούσαν απαρατήρητα από τα ΑΤΜ και άλλες συσκευές εντοπισμού.

Τα πλαστά χαρτονομίσματα κατασκευάζονταν στο χέρι και ήταν πολύ υψηλής ποιότητας, καθώς χρησιμοποιούνταν ειδικά μελάνια και υδατογραφήματα «που είχαν σχεδιαστεί για να παρακάμπτουν τους μηχανισμούς ανίχνευσης», δήλωσε η εκπρόσωπος της ισπανικής Αστυνομίας, Elisa Rebolo.

Με έδρα τη Νάπολη, τη Ρώμη και τη Βαρκελώνη, η συμμορία των Πακιστανών διένειμε τα χαρτονομίσματα στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Ισπανία, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Κατά την σύλληψη των μελών της σπείρας στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και το σταθμό αστικών λεωφορείων της πόλης, βρέθηκαν πάνω τους από 70.000 ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα.

Στην αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, μετά την ανακάλυψη μεγάλου αριθμού πλαστών χαρτονομισμάτων στη Βαρκελώνη, συμμετείχαν δυνάμεις από την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα.