Μερομήνια 2024: Ανατροπή – Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Από ό,τι δείχνουν τα Μερομήνια για τον Μάιο του 2024, η πρώτη εβδομάδα αναμένεται να έχει υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, ακολουθούμενη από μια μικρή κάθοδο. Στη συνέχεια, αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες από 17 έως 26 με πιθανότητα για οριακό καύσωνα, κυρίως στα κεντρικά και νότια. Στο τέλος του μήνα, πιθανόν να υπάρξουν τοπικές μπόρες.

Μερομήνια 2024: Ανατροπή - Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Η πρόβλεψη του καιρού μέσω των Μερομηνίων είναι μια παραδοσιακή πρακτική που χρονολογείται αιώνες πίσω και βασίζεται σε παρατηρήσεις των φυσικών φαινομένων και του αστρικού σύμπαντος. Οι άνθρωποι παρατηρούσαν τις καιρικές συνθήκες και τις αλλαγές στον ουρανό για να κάνουν προβλέψεις για τον καιρό των επόμενων μηνών.

Μέσω αυτής της πρακτικής, τα Μερομήνια δίνουν μια γενική εικόνα για τον καιρό που αναμένεται σε έναν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, στην παρουσία πολλών ηλιακών ή ηλεκτρικών καταιγίδων μπορεί να προβλέψουν κακοκαιρία, ενώ η συνεχής ηλιοφάνεια μπορεί να υποδείξει ότι ο καιρός θα παραμείνει ξηρός και θερμός.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι προβλέψεις από τα Μερομήνια είναι κυρίως γενικές και μπορεί να υπάρχουν διαφορές ανάλογα με την περιοχή και τις συγκεκριμένες κλιματικές συνθήκες. Παρ’ όλα αυτά, για πολλούς ανθρώπους που ζουν σε αγροτικές περιοχές, οι προβλέψεις από τα Μερομήνια παραμένουν ένας χρήσιμος τρόπος για να προγραμματίζουν τις δραστηριότητές τους και να προσαρμόζονται στις αλλαγές του καιρού.

Μερομήνια: Τι δείχνουν

Μάιος 2024

Η πρώτη εβδομάδα του Μαΐου αναμένεται να έχει υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, μετά την οποία ακολουθεί μια μικρή κάθοδος. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 17 και 26 βαθμών Κελσίου, με πιθανότητα για οριακό καύσωνα, κυρίως στα κεντρικά και νότια μέρη της χώρας. Στο τέλος του μήνα, ενδέχεται να παρουσιαστούν τοπικές μπόρες.

Ιούνιος 2024

Φυσιολογικές θερμοκρασίες αρχικά και κακοκαιρία στα μισά του μήνα 13-19 σε όλη τη χώρα και σταδιακή άνοδος προς το τέλος χωρίς φαινόμενα.

Ιούλιος 2024

Πρώτο μισό του μήνα με παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών.

Σε επίπεδα καύσωνα 19-25 του μήνα.

Αύγουστος 2024

Πρώτο δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, κανονικές βορειοανατολικά. 11-21 ισχυρός καύσωνας.

22-26 ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Τέλος του μήνα με βελτιωμένο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.